Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не, шегите за секстормоз и педофилия не са подходящи за нас

„Дисни“ отказва да върне Джеймс Гън като режисьор на „Пазителите на галактиката“

Шегите в „Пазителите на галактиката“ често излизат от рамките на коректния език, но хуморът на режисьора Джеймс Гън е твърде неприемлив за „Дисни“. - Не, шегите за секстормоз и педофилия не са подходящи за нас

Шегите в „Пазителите на галактиката“ често излизат от рамките на коректния език, но хуморът на режисьора Джеймс Гън е твърде неприемлив за „Дисни“.

Въпреки призива на актьорите от „Пазителите на галактиката“ Джеймс Гън да бъде върнат на режисьорския стол, за да довърши работата си по третата част на поредицата, това едва ли ще се случи. Желанието на Зоуи Салдана, Крис Прат, Брадли Купър… Гън да бъде нает отново от „Дисни“ няма да бъде уважено. Режисьорът беше уволнен от поста си на 20 юли, след като в профила му в Туитър бяха открити публикувани преди време постове с шеги на тема педофилия и сексуално насилие.

Няколко различни източника потвърждват пред „Варайъти“, че компанията няма да възстанови работния си договор с Гън, тъй като шегите му „съвсем не са в духа на изградения семеен имидж на „Дисни“.

„Не виждам „Дисни“ да го наеме обратно – твърди неназован източник, цитиран от изданието. – Тези туитове бяха толкова ужасни, а „Дисни“ има различен стандарт от другите студиа.“

Актьорите от „Пазителите…“ публикуваха отворено писмо на 30 юли в подкрепа на режисьора, а с него изразиха съгласие и хиляди фенове. Прат сподели писмото в Инстаграм с подписите на голяма част от колегите си и написа, че „лично много би се радвал да види Гън върнат като режисьор на трета част“.

Молбата няма да бъде взета предвид, но никой не очаква кастингът да бойкотира следващия филм от франчайза – в договора на актьорите е включена клауза, според която срещу тях ще бъдат предприети юридически действия, ако напуснат преди да е приключила тяхната работа по продукцията.

„Всички бяхме шокирани от внезапното уволнение на Гън и не случайно ни отне десет дни да отговорим, за да мислим, да се молим, да слушаме и да дискутираме – гласи писмото на актьорския състав. – В това време ние бяхме непрекъснато подкрепяни от фенове и представители на медиите, които искат да видят Джеймс върнат като режисьор на третата част [на „Пазителите на галактиката“], но и обезокуражавани от онези, които толкова лесно са били подведени да вярват на многото странни конспиративни теории, които го заобикалят.“

Източници от „Дисни“ твърдят пред „Варайъти“, че компанията не е била наясно с проблемните публикации на Гън, когато подписала договор с него през 2012 г. и „били изненадани, когато те се появили отново“.

Премиерата на третата част на „Пазителите“ е насрочена за февруари 2019 г., но няма да е изненада, ако бъде отложена, тъй като „Дисни“ няма да бърза със смяната на режисьора.

Вижте още: ЗНАМ КАКВО НАПИСА МИНАЛОТО ЛЯТО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg