Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не трошете телевизора заради тях

Вижте някои от най-големите дразнители на екрана

Уил Шустър е най-досадният учител на малкия екран. - Не трошете телевизора заради тях

Уил Шустър е най-досадният учител на малкия екран.

Има два основни типа дразнители на малкия екран, заради които понякога не е достатъчно да сменим канала. Едните са измислени от сценаристите точно с тези чоплещи нервите ни характеристики. Други пък самите актьори успяват да ни накара да излезем от кожата си. Първоначало те са били създадени с идеята да са забавни, секси и симпатични, но в крайна сметка предизвикват зрителите да ги замерят с дистанционното.

Вижте някои от най-големите дразнители на екрана:

Уил Шустър от сериала „Клуб „Веселие”

уил шустър

Когато този сериал започна, господин Шу, както го наричат учениците му, беше триизмерен персонаж. Добър мъж, заклещен в нещастен брак, намира утешение в това да дирижира училищния хор. Горе-долу такава беше картинката. За съжаление сценаристите явно някъде по средата на това телевизионно шоу забравиха да развият добре този образ. Мотивиращите фрази: „Знам, че може да го направиш” и „Толкова съм горд с вас” не помага на Уил Шустър да е нещо повече от тв клише.

Тед Мозби от „Как се запознах с майка ви”

тед мозби

С течение на времето, в което се случваше този сериал, главният герой Тед – безнадеждният романтик, ставаше все по-безнадежден и все по-малко романтичен. Образ, който имаше нещастието да влачи на плещите си цялата фабула в дирене на така прословутата майка на неговите деца, го превърна в досаден образ.

Лейди Едит от сериала „Абатството Даунтън”

лейди едит

В началото може и да сме били симпатично настроени и пълни със съчувствие към тази героиня, на която дори собствените й родители не спряха да повтарят, че ще остане стара мома. Но с течение на времето тази плоча се изтърка. Явно сценаристите не харесват дамите, които нямат шанс за щастлив брачен живот, защото лейди Едит не спира да мрънка.

Анди Бърнард от сериала „Офисът”

анди бърнард

Американската версия на този едноименен английски култ също си има своя дразнещ персонаж. Не, и това не е Майкъл Скот, изигран брилянтно от Стив Карел, а Анди Бърнард. След заминаването на Карел, нещата в този сериал никога не успяха да се върнат в първоначалното си хумористично русло. Или поне в онзи величествен вид от първите няколко сезона.

Никол Шерцингер от риалити шоуто „Х Фактор”

Nicole-scherzinger-a

Трудно е да си представим по-неискрено създание от Никол Шерцингер. И не, не защото беше фронтдама на скалъпената момичешка банда Pussycat dolls, а защото реши, че трябва да е съпричастна към емоциите на участниците в американския вариант на „Х Фактор”. Едно не може да й се отрече – винаги успява да се разплаче насила пред телевизионните камери. Освен това дава толкова непрактични съвети към претендентите за слава, че понякога ти се ще да замериш телевизора, за да й избиеш фалшивото лицемерие.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg