Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Не вярвам в „старото нормално“

Снимка: Костадин Кръстев-Коко - Не вярвам в „старото нормално“

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

На ситуацията, в която живеем от февруари насам, гледам като предизвикателство и нова възможност. Жизнена ситуация като тази кара мозъка ти да работи по различен начин, да търси други форми за работа, различни от познатите. Насладих се на възможността да общувам с публиката онлайн, но усетих и знам, че това не ми е достатъчно, не е пълноценно, така че сега предстои да намеря решение.

Не вярвам в „старото нормално“. Убеден съм, че всичко се случва с причина и това е знак за промяна, която трябва да направим. Съществена част от причината да решим с екипа ми да не отменяме, а да отложим концертите от турнето, което трябваше да започне на 16 юни, е именно тази увереност, че може би всичко ще бъде различно…

Не мога да кажа, че съм имал трудни моменти. Моята изолация се случи в къщата ми във Валенсия, където бях сам и трудностите бяха предимно от забавен характер – като това да овладея нови кулинарни умения, да се подстрижа сам, да си купя мнооого яйца, за да използвам корите от тях за изграждане на акустична стая за записи у дома. Купих си още нова техника за звукозапис и се научих как да миксирам сам елементарни неща.

Истината е, че дори не можа да ми стане скучно. Недостатъкът, който усещам сега, когато от няколко дни съм вече в Лондон, е че май свикнах да съм сам и сякаш ми хареса.

Всеки въпрос за човечеството и цивилизацията ми се струва сложен. В крайна сметка всичко е много относително. Моето усещане е, че най-важният урок е да осъзнаем колко много животът ни зависи от нас – от нашите решения, от нашата отговорност, от нашите избори.


„Фантастичният нов свят“ е рубрика, в която видни български писатели, поети и мислители говорят за света, който ни очаква след внезапното спиране. Техните прогнози, фантазии и наблюдения отразяват все още невидяното бъдеще и обобщават общите ни настроения. Рубриката се осъществява със спомоществователството на „Фантастико“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Утехата Вазов

ДС