СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нечовешко! Затвор и бой с камшик за иранците от клипа Happy

Младите мъже и жени осъдени за участие в срамни снимки

Според властите в Иран това са срамни сцени. - Нечовешко! Затвор и бой с камшик за иранците от клипа Happy

Според властите в Иран това са срамни сцени.

Шестимата иранци, заснели през пролетта аматьорско видео към песента Happy на Фарел Уилямс, бяха осъдени на шест месеца затвор и 91 удара с камшик, съобщи IranWire. Младите мъже и жени са виновни за „участие в срамен клип“ и „незаконни отношения между членове на група“.

Изпълнението на наказанието е отложено с три години и ще бъде отменено, само ако дотогава осъдените не извършат аналогични престъпления.

Клипът беше заснет в столицата Техеран през април, след като Фарел Уилямс обяви конкурс за любителски филмчета към песента Happy. Манията обхвана цял свят, като видеото имаше и български вариант.

Шестимата иранци бяха арестувани през май. Властите обявиха клипа за срамен, тъй като в него жените са се снимали без хиджаби и са участвали в общи кадри с мъже. На 20 май те се появиха по Иранската национална телевизия и се извиниха за непристойното видео. По думите им те били „подмамени да участват в снимките“. После младите хора бяха освободени до делото, което се състоя на 17 септември в Техеран.

Вижте „срамното“ щастие на иранците в клипа към Happy:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg