Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нечувана гавра с Копринка Червенкова

Анонимен Отмъстител изпрати до медиите събраните й съчинения с празни страници

Кой е анонимният Отмъстител на Копринка Червенкова, се питат в културата. - Нечувана гавра с Копринка Червенкова

Кой е анонимният Отмъстител на Копринка Червенкова, се питат в културата.

Копринка Червенкова стана жертва на грозна шега. До много медии достигнаха „Събрани съчинения“ на главния редактор на вестник „Култура“, каквито тя не само няма, но и са „пълни“ с празни страници.

„Току-що получих по куриер три тома със „Събрани съчинения“ на Копринка Червенкова, естествено с празни, бели листи. Някой явно доста се е напушил, очаквам продължение…“, написа във фейсбук колега от столичен всекидневник.

Операцията по отпечатването на празните книги има вид на пърформанс. Постмодерната акция по въздаване на възмездие силно напомня една концептуална работа на Роберт Бари – през 1968 г. той изпраща покани за изложба, на които е поставен надписът: „По време на изложбата галерията ще бъде затворена“. Събитие няма, както ни казва и авторът на анонимния удар срещу Червенкова.

Дали Отмъстителят не е останал засегнат от критика във вестника, който журналистката от дълги години оглавява, въпреки че изданието има бутикова публика…? Възможно е Червенкова да е предизвикала свой опонент, когото е жегнала пред по-широка от тази на „Култура“ аудитория. Интересно, по какъв повод се е явявала Копринка Червенкова скоро по телевизията?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90