Софийски международен панаир на книгата

Нечувана песен на Джордж Майкъл във филма с музиката му

Last Christmas ще включва 6-минутно парче от албума, подготвян от певеца преди смъртта му

Last Christmas разказва за млада певица (Емилия Кларк), чийто герой е Джордж Майкъл. Снимка: БГНЕС/EPA/STEPHANE REIX - Нечувана песен на Джордж Майкъл във филма с музиката му

Last Christmas разказва за млада певица (Емилия Кларк), чийто герой е Джордж Майкъл. Снимка: БГНЕС/EPA/STEPHANE REIX

Неиздавана до момента шестминутна песен на покойния Джордж Майкъл ще бъде включена в нов филм, свързан с музиката на изпълнителя. Last Christmas, чиято премиера е по-късно тази година, ще е с участието на Емилия Кларк, Хенри Голдинг и Ема Томпсън.

„Джордж Майкъл подготвяше нов албум, когато почина – казва режисьорът на филма Пол Фейг пред „Би Би Си“. – Част от саундтрака ни е една от песните в него, невероятна песен, за която съм много развълнуван, че светът ще може да чуе.“

Джордж Майкъл бе открит мъртъв на Коледа през 2016 г . в дома си в Оксфорд.

Last Christmas разказва за млада певица (Кларк), чийто герой е Майкъл. Фейг обяснява, че музиката на певеца „някак пътува с нея, докато тя се справя с живота си“.

Говорейки за новата песен, режисьорът продължава:

„Това е, смея да кажа, празнична песен. И ние успяхме да изсвирим цялата, почти шест минути, във филма. Защото когато получите песен, която не е чувана досега, не искате просто да използвате 15 секунди от нея. Песента започва в края на филма и преминава към финалните надписи“.

До този момент не беше ясен точният формат на Last Christmas, като почитателите се чудеха дали музиката на Джордж Майкъл ще бъде използвана просто като саундтрак, или песните ще бъдат изпълнявани от героите.

„Това не е мюзикъл, но музиката на Джордж влияе на историята – обяснява Фейг. – Има няколко епизода, в които актьорите си взаимодействат пряко с музиката, както и други, в които тя тече фоново или подчертава историята.“

ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ | „ВДЪХНОВЕНИ ОТ ЗИМАТА”

Филмът съвсем не е първият, основан на каталога на група или артист. Mamma Mia и продължението му бяха огромен боксофис успех, а по-рано тази година „Бохемска рапсодия“ спечели четири оскара.

Премиерата на Last Christmas предстои през ноември.