Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Неделно матине с Бородин и Дворжак

„София квартет“ откриват сезона си с Американския квартет

„Софийски квартет“ е част от Софийската филхармония, а от 2014-а е в подновен състав.  - Неделно матине с Бородин и Дворжак

„Софийски квартет“ е част от Софийската филхармония, а от 2014-а е в подновен състав.

Александър Бородин и Антонин Дворжак ще звучат в неделя сутринта в Камерна зала „България“. С квартет №2 на Бородин и Американския квартет на Дворжак „София квартет“ откриват своя сезон на 18 октомври от 11,30 часа.

Американският квартет на Дворжак е писан през 1893 г., когато той все още живее зад Океана – малко преди проблеми с финансите да го принудят да се завърне в родната си Бохемия. С годините творбата, в която се усеща влиянието на американската фолк музика, се утвърждава като една от най-популярните в репертоара за камерна музика.

Прочутият „София квартет“ триумфира от 2014-а в подновен състав. На сцената сега излизат Валентин Геров (виола), Любомир Ников (виолончело) и цигуларите Йордан Димитров и Стоимен Пеев.

Матинето в неделя е началото в програмата на квартета за сезона. Предстоят им съвместни проекти със „Софийски солисти“, с цигуларя Ясен Тодоров и „Квартет Кварто“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах