Неделното хоро пред Централна баня в София е спряно

Спонтанно хоро днес на „Витошка“, въпреки предупрежденията да се избягват социалните контакти

Снимката не е от днес, а от предишни сбирки на „Неделни хорà“ - Неделното хоро пред Централна баня в София е спряно

Снимката не е от днес, а от предишни сбирки на „Неделни хорà“

Спират неделните хорà пред Централна баня до отмяна на извънредното положение, съобщи за „Площад Славейков“ Цецо Христов от „Неделни хорà“.

Инициаторите, организирани в новата група „Неделни хорà“, които се отцепиха от „Хорà за хората“, и играят с официално разрешение на Столична община на площада пред Музея на София, са въвели ограничението още на 10 март, когато ситуацията с коронавируса е започнала да набира скорост.

Хорà няма да има до април, когато се очаква извънредното положение да бъде отменено, се казва в съобщение в групата „Неделни хорà“.

Отменено е и хорото в Пловдив.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Инициативата „Хорà за хората“, които продължават с неделните сбирки пред Народния театър, също отменят проявата за неопределено време, докато не се нормализира положението, съобщиха организаторите за „Площад Славейков“.

Същевременно, според твърдения на очевидци, веднага след обявяването на извънредно положение на бул. „Витоша“ спонтанно се е извило хоро, въпреки предупрежденията да се избягват социалните контакти.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg