Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Неделното хоро пред Централна баня в София е спряно

Спонтанно хоро днес на „Витошка“, въпреки предупрежденията да се избягват социалните контакти

Снимката не е от днес, а от предишни сбирки на „Неделни хорà“ - Неделното хоро пред Централна баня в София е спряно

Снимката не е от днес, а от предишни сбирки на „Неделни хорà“

Спират неделните хорà пред Централна баня до отмяна на извънредното положение, съобщи за „Площад Славейков“ Цецо Христов от „Неделни хорà“.

Инициаторите, организирани в новата група „Неделни хорà“, които се отцепиха от „Хорà за хората“, и играят с официално разрешение на Столична община на площада пред Музея на София, са въвели ограничението още на 10 март, когато ситуацията с коронавируса е започнала да набира скорост.

Хорà няма да има до април, когато се очаква извънредното положение да бъде отменено, се казва в съобщение в групата „Неделни хорà“.

Отменено е и хорото в Пловдив.

Инициативата „Хорà за хората“, които продължават с неделните сбирки пред Народния театър, също отменят проявата за неопределено време, докато не се нормализира положението, съобщиха организаторите за „Площад Славейков“.

Същевременно, според твърдения на очевидци, веднага след обявяването на извънредно положение на бул. „Витоша“ спонтанно се е извило хоро, въпреки предупрежденията да се избягват социалните контакти.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах