Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Неизползвани скечове на „Монти пайтън“ открити в архивите на Майкъл Пейлин

Писани били за „Монти пайтън и Свещеният граал“

Откритите текстове са дарени на Британската библиотека миналата година, но едва сега се разкрива, че съдържат неизползвани идеи за сценарий, както и два скеча за филма „Монти пайтън и Свещеният граал“.  - Неизползвани скечове на „Монти пайтън“ открити в архивите на Майкъл Пейлин

Откритите текстове са дарени на Британската библиотека миналата година, но едва сега се разкрива, че съдържат неизползвани идеи за сценарий, както и два скеча за филма „Монти пайтън и Свещеният граал“.

Нереализирани скечове на „Монти пайтън“ бяха открити в архивите на Майкъл Пейлин. Комедийната група в състав Пейлин, Греъм Чапман, Джон Клийз, Тери Гилиъм, Ерик Айдъл и Тери Джоунс продуцира последния си филм преди 35 години, но днес излязоха стари кутии с нереализиран материал, пише британският „Телеграф“.

Откритите текстове са дарени на Британската библиотека миналата година, но едва сега се разкрива, че съдържат неизползвани идеи за сценарий, както и два скеча, написани от комедиантите за филма им „Монти пайтън и Свещеният граал“. Едната от неизползваните сцени разказва за книжарница в Дивия Запад, а другата включва „влюбен розов рицар“.

Текстовете ще бъдат показани на публиката заедно с още над 50 тетрадки, съдържащи бележки по два от филмите на „Пайтън“ – „Свещеният граал“ и „Животът на Брайън“. Сцените биха породили противоречия у тогавашния зрител, отбелязва „Таймс“, но биха били рискови дори и в днешно време.

75-годишният Пейлин е дал разрешение скечовете да бъдат изиграни от други актьори и признава, че британската комедийна трупа често пишела повече материал, отколкото бил необходим.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Понякога се случват такива неща. Не мога да разбера защо не е бил използван [останалия материал]– казва Пейлин. – „Свещеният граал“ се заформяше постепенно и в началото имаше много повече идеи от показаните на екран, защото трябваше да следваме наратива. В края на краищата, историята за рицарите беше достатъчно силна.“

Архивът на Пейлин покрива повече от 20 години от живота на сценариста, актьор, комедиант и телевизионен водещ, от 1965-а до 1987 г. В понеделник друг член на „Монти пайтън“, Джон Клийз, направи предположение, че „Летящият цирк“ вече не се излъчва редовно по телевизията, защото е „твърде смешен“ в сравнение със съвременните комедии.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах