Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Необичайна първа награда за „Имало едно време в… Холивуд” (видео)

„Искам да благодаря на журито от дъното на черното си сърце. Поне няма да се прибирам с празни ръце”, каза Куентин Тарантино. Снимка: Стопкадър - Необичайна първа награда за „Имало едно време в… Холивуд” (видео)

„Искам да благодаря на журито от дъното на черното си сърце. Поне няма да се прибирам с празни ръце”, каза Куентин Тарантино. Снимка: Стопкадър

„Имало едно време в… Холивуд” на Куентин Тарантино спечели в Кан първата си награда. Мрачната комедия участието на Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Марго Роби, Ал Пачино… имаше световната премиера в Кан във вторник, където бе добре приета от публиката и критиците. Първата награда за филма е актьорска, но тя не е за нито една от гореизброените звезди, а за една четирикрака актриса, съобщава „Холивуд Рипортър”.

Бранди играе питбула – домашен любимец на героя на Брад Пит, Клиф Бут – животно със значително екранно присъствие във филм и решаваща роля в поне една сцена. То (или тя) спечели наградата „Palm Dog“ (палма за куче) за най-добро представяне на този вид животно във филм.

Бранди успя да пристигне в Южна Франция, но Куентин Тарантино изненада репортерите, когато неочаквано се появи на церемонията по награждаването в петък, за да получи наградата-нашийник заедно с „победителката“.

„Искам да благодаря на журито от дъното на черното си сърце – каза той. – Поне няма да се прибирам с празни ръце.”

Америка за България

Тарантино добави, че осъзнал „каква страхотна актриса е тя” чак по време на монгажа. Така че, каквито и дребни проблеми да са имали по време на снимките, те вече били напълно забравени.

„Palm Dog“ е алтернативна награда за кучета, която филмовите критици присъждат по време на филмовия фестивал в Кан.

Вижте още: ШЕСТ МИНУТИ ОВАЦИИ СЛЕД НОВИЯ ФИЛМ НА ТАРАНТИНО В КАН

Colibri april 2017

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ… ТАРАНТИНО

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg