Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вълнуваща среща с Кристо

Спартак Дерменджиев с нова виртуална скулптура – на „Плаващите кейове“

Монументът е издигнат, само виртуално обаче, от скулптора Спартак Дерменджиев.  - Вълнуваща среща с Кристо

Монументът е издигнат, само виртуално обаче, от скулптора Спартак Дерменджиев.

Кристо със замечтан поглед към небето, на фона на последния си грандиозен проект – „Плаващите кейове“. Такъв монумент е издигнат от скулптора Спартак Дерменджиев. Но само виртуално.

„Неочаквана, вълнуваща среща! И много кратка. – написа той към изображението, публикувано във Фейсбук. – Надявам се да има още!“

Спартак Дерменджиев отдавна обогатява със своите работи имагинерната градска среда – досега само на София, но вече и отвъд България. Сред виртуалните му скулптури има Паметник на Прехода (на мястото на Мавзолея), монументи на Георги Марков, на Райко Алексиев и на Алеко Константинов.

Вижте още: НЕВИДИМОТО ИЗКУСТВО НА СОФИЯ

А в Северна Италия вече единайсети ден Кристо дава възможност да се ходи по водата. Проектът му „Плаващите кейове“ се намира в малко известното досега езеро Изео и дава възможност на стотици хиляди хора да крачат върху златист плат над водната повърхност. Инсталацията продължава едва 16 дни – след това ще бъде премахната завинаги, както всяка от грандиозните работи на Кристо.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах