Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Непревземаемата крепост на писателя

Деян Енев представя новата си книга в четвъртък, 14 май

Есетата на Деян Енев вече са на пазара в книгата „По закона на писателя“. Снимка: Румен Добрев - Непревземаемата крепост на писателя

Есетата на Деян Енев вече са на пазара в книгата „По закона на писателя“. Снимка: Румен Добрев

По закона на писателя ще се движим в четвъртък вечер (14 май) от 18,30 часа в Книжен център „Гринуич“, когато Деян Енев ще представи едноименната си нова книга – събрани есета от портал „Култура“, втора по рода си след „Малката домашна църква“.

„Книгите са последната крепост за човека, който не иска да е само пот и жлези. Но крепост, която е почти непревземаема – защото защитава самата човешка същност, най-дълбоките човешки устои“, казва Енев в свое интервю от миналата година. Такава изглежда да е и книгата му „По закона на писателя“ – твърдите и кратки размисли на писателя с блестящ стил.

„Законът на писателя е такъв – и на най-убогото място, и в най-нещастния момент, и в най-неприветливото лице писателят да вижда сълзата, болката, но и ангелската милувка не от мира сего“, казва за Енев Теодора Димова.

За книгата ще говорят писателят Румен Леонидов и директорът на издателство „Сиела” Константин Йорданов. Текстове от нея ще прочете Александра Генова.

Някой извади гуслата и бръмна със струната, и започна така…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

По Закона на Деян Енев

ДС