Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нещо се случва след края на Втората световна война… в новия филм на Уес Андерсън

Режисьорът подготвя тази есен терена за снимки, а нито актьорите, нито сюжетът на филма му са обявени

Уес Адерсън започва снимки на новия си филм през февруари 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Нещо се случва след края на Втората световна война… в новия филм на Уес Андерсън

Уес Адерсън започва снимки на новия си филм през февруари 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уес Андерсън вече работи по десетия си филм – първата му продукция след стоп-моушън анимацията „Островът на кучетата“. Френското издание „Sud Ouest” съобщава, че режисьорът ще разположи снимачната си площадка в провинция Ангулем в югозападна Франция.

Информацията около новия проект на Андерсън е оскъдна, но предизвиква голямо вълнение и то не само сред местните. Засега се знае, че снимките ще започнат през февруари 2019 г., мястото за снимки в Ангулем е запазено за четири месеца и че историята ще се върти най-вероятно около събитие, случило се непосредствено след края на Втората световна война. Актьорският състав също не е обявен, но режисьорът и техническият му екип ще пристигнат на мястото още тази есен, за да подготвят терена за снимки.

От няколко години американският режисьор живее във Франция, но досега не е снимал в страната. Европа все пак присъства в някои от филмите му – голяма част от „Гранд хотел „Будапеща“ е заснел в Гьорлиц, Германия, а продукцията на „Островът на кучетата” се осъществяваше в лондонското студио „3 Mills Studios”.

„Островът на кучетата“ откри тазгодишното издание на фестивала „Берлинале” и си тръгна със „Сребърна мечка“. Филмът предизвика остра критика, че японската култура в анимацията е представена неточно и че разговорите между кучетата, които по принцип са с японски произход, са на перфектен американски английски език. А ако са на японски, са прости и разбираеми дори от хората, които не владеят езика. Въпреки това, филмът беше много добре приет от критиката – оценката му в IMDb е 8 от 10 точки, а в „Метакритик” е 82 от 100.

Вижте още: РЕЖИСЬОРЪТ УЕС АНДЕРСЪН СТАВА КУРАТОР

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg