Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Нетфликс“ екранизира „На западния фронт нищо ново“

За пръв път германци ще създадат филм по романа на Ремарк

В главната роля в „На западния фронт нищо ново“ ще бъде Даниел Брюл, когото зрителите познават от „Гадни копилета“ на Тарантино.  - „Нетфликс“ екранизира „На западния фронт нищо ново“

В главната роля в „На западния фронт нищо ново“ ще бъде Даниел Брюл, когото зрителите познават от „Гадни копилета“ на Тарантино.

„Нетфликс“ ще екранизира „На западния фронт нищо ново“ на Ерих Мария Ремарк. Филмът е на немския режисьор Едуард Бергер и ще бъде сред най-скъпите и големи проекти, създадени на германска територия, пише „Варайъти“.

Продукцията се очаква да започне през март 2021 г. В главната роля ще влезе Даниел Брюл. Сценарият е на Иън Стокел, бивш журналист на „Вашингтон поуст“, създаден в партньорство с актьора и продуцент Лесли Патерсън.

Романът на Ремарк присъства в някои учебни програми като символ на безсмислието на войната. Но продуцентите рядко посягат към проекти за екранизацията му. Съвсем скоро след публикуването на книгата Луис Майлстоун снима филм и през 1930 г. печели „Оскар“ за най-добра продукция и режисьор. Вторият опит за екранизирането му е чак през 1979 г., тв филмът на Делбърт Ман печели „Златен глобус“.

„На западния фронт нищо ново“ цели да разшири границите на немското съдържание в „Нетфликс“. Сред топ продукциите за тази аудитория са сериалите „Дарк“, „Неортодоксален“ и „Варвари“.

Режисьорът на филма и преди е работил за стрийминг платформи, но конкурентни на „Нетфликс“ – работил е по „Патрик Мелроуз“ за НВО.

Романът на Ремарк проследява историята на тийнейджъра Паул Боймер и приятелите му Алберт и Мюлер, които се записват в редиците на германската армия като доброволци, подтикнати от чувство на патриотична гордост. Скоро след това момчетата осъзнават, че това е просто пропаганда, а реалността е брутална. Фронтът променя изцяло представите на младежите за „врага“, както и моралния им ориентир за правилно и погрешно.

По-рано тази година, когато купува правата за проекта, Бергер излага намеренията си да създаде „реалистичен, интуитивен и модерен филм, какъвто никога не е бил правен от германски автор“. Предишните две адаптации са от Америка и Великобритания.

„Имаме възможността да направим антивоенен филм, който наистина да въздейства на нашата публика“, заявява сега Бергер.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС