Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Нетфликс“ и Ютюб с по-ниско качество заради пандемията

Телекомуникационните компании отчитат рязък скок в трафика на данни в Европа

Кадър от популярния сериал „Sex education“ на „Нетфликс“ - засега с по-ниско качество - „Нетфликс“ и Ютюб с по-ниско качество заради пандемията

Кадър от популярния сериал „Sex education“ на „Нетфликс“ - засега с по-ниско качество

„Нетфликс“ и Ютюб намаляват качеството на стрийминга си в Европа, за да се избегне натоварването на интернет. Заради пандемията хиляди европейци са по домовете си и са включени към мрежата, което натоварва трафика изключително много. Телекомуникационните компания отчетоха рязък скок в потреблението на данни и алармираха Европейската комисия.

„Ангажираме се временно да прехвърлим целия трафик в ЕС към стандартна резолюция по подразбиране“, съобщиха в изявление Ютюб. HD излъчванията ще бъдат спрени.

Първи в инициативата се включиха „Нетфликс“, които държат първенството в трафика на интернет данни в Европа. От компанията обещават, че ще запазят резолюцията и филмите от платформата ще се излъчват в 4К, но ще намалят скоростта на получаване на данните. Според изчисленията, това ще намали трафика с 25%.

„Тъй като милиони европейци се адаптират към мерките за социално дистанциране благодарение на дигиталните платформи, които им помагат в дистанционната работа, в учението и в забавленията, горещо приветствам инициативите на Гугъл и „Нетфликс“ за запазване на безпроблемното функциониране на интернет по време на кризата COVID-19“, заяви европейският комисар Тиери Бретон.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg