Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Нетфликс“ работи по сериал с герои от гръцката митология

Боговете от Олимп представени като дисфункционално семейство

Жан Рау, „Орфей и Евридика“, ок. 1709 г. Репродукция: Музей „Джон Пол Гети“ по програмата „Open Content“ - „Нетфликс“ работи по сериал с герои от гръцката митология

Жан Рау, „Орфей и Евридика“, ок. 1709 г. Репродукция: Музей „Джон Пол Гети“ по програмата „Open Content“

„Нетфликс“ разработва нов сериал, който ще постави гръцката митология в съвременен контекст. За „Хаос“ се говори още от 2018 г., когато стримийнг гигантът даде зелена светлина за десет епизода от продукцията на създателката му и сценарист Чарли Ковъл (The End of the F***ing World), пише „Обзървър“.

Сериалът ще бъде „тъмно и комично преосмисляне на гръцката митология“, което ще пренесе персонажите в съвремието ни. Някои от темите, които ще засегне, са политика, власт, пол и живота в отвъдното. Според експерти описанието звучи като смесица между „Пърси Джаксън“, „Игра на тронове“ и „Безсрамници“. Предполага се, че заедно с успешния „Вещерът“, „Хаос“ ще наследи хитовия „По-странни неща“, за който се говори, че ще приключи с предстоящия четвърти или най-много пети сезон.

Това е съвременен прочит на гръцката митология, така че ще бъде голям сериал – коментира Ковъл пред списание „Рейдио Таймс“ през октомври. – Десет епизода са и се надяваме, че ще бъдат с мащабите на „Игра на тронове“, но в тоналността на The End of the F***ing World, когато става дума за хумор, саундтрак и дизайн. Едно от вдъхновенията ми за общия изглед на сериала е филмът „Ромео и Жулиета“ на Баз Лурман.“

„Хаос“ ще се развива в три сюжетни линии – боговете на Олимп, обикновените хора на Земята и Подземното царство. Сериалът си поставя за цел „да преобърне митовете“, като началото ще поставят Орфей и Евридика, а боговете ще бъдат представени като дисфункционално семейство.

Трябва да е смешно, тъмно и тъжно“, отбелязва Ковъл.

Златните години на телевизията бяха пълни с подобни антигерои – като Тони Сопрано („Семейство Сопрано“), Уолтър Уайт („В обувките на Сатаната“) и Дон Дрейпър („Момчетата от Медисън Авеню“), така че успехът на сериала е заложен още в началото му, пише „Обзървър“.

Към момента няма обявен кастинг, нито повече детайли за сюжета, персонажите и премиерната дата. Не е уточнено и дали сериалът ще бъде готов през 2020 г., но Ковъл в старо интервю споделя, че снимките трябва да започнат в края на юни. Не се знае дали настъпилата пандемия от коронавирус, която спря за неопределено време филмовото и телевизионното производство в почти цял свят, ще промени тези планове.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах