СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Нетфликс“ се подигра на серийни зрители на коледен филм

Кой ви нарани, че да го гледате 18 пъти за 18 дни, пошегуваха се от платформата

Филмът, предизвикал полемиката, е новият A Christmas Prince („Коледен принц“), с участието на Роуз Макайвър и Бен Лам. Снимка: Нетфликс - „Нетфликс“ се подигра на серийни зрители на коледен филм

Филмът, предизвикал полемиката, е новият A Christmas Prince („Коледен принц“), с участието на Роуз Макайвър и Бен Лам. Снимка: Нетфликс

„Кой ви нарани?“ С тези думи в Туитър от „Нетфликс“ се обърнаха към 53-мата души, които са гледали новия коледен филм на мрежата цели 18 пъти, в 18 последователни дни.

Туитът предизвика спорове, като някои нарекоха „зловещ“ подхода на платформата да следи толкова отблизо публиката си и да се подиграва на изборите ѝ.

За сметка на това други сметнаха посланието за забавно – като подчертаха, че съвсем не е изненадващо „Нетфликс“ да знае какво гледат клиентите ѝ.

От самата компания, чрез официално изявление, посочиха, че личното пространство на членовете на мрежа е важно и че информацията представя общи зрителски нагласи, а не конкретните интереси на отделни личности.

Известно е, че „Нетфликс“ отдавна изследва в дълбочина данните за потребителите си, но рядко ги споделя публично. Още когато платформата реши да създава собствени продукции, обяви, че ще следи със специални алгоритми сред потребителите си кое е най-популярното съдържание.

Филмът, предизвикал полемиката, е новият A Christmas Prince („Коледен принц“), с участието на Роуз Макайвър, Бен Лам и Алис Кридж. Премиерата на заглавието, режисирано от Алекс Зам, беше на 17 ноември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg