Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Нетфликс” снима сериал за Анна Каренина в съвремието

„Анна К.” е първият руски сериал на стрийминг платформата и ще бъде заснет на руски език

Светлана Ходченкова във филма „Дама, поп, асо, шпионин” (2011). - „Нетфликс” снима сериал за Анна Каренина в съвремието

Светлана Ходченкова във филма „Дама, поп, асо, шпионин” (2011).

„Нетфликс” започва снимки на първия си руски сериал „Анна К.” – съвременна интерпретация на „Анна Каренина”, съобщават от стрийминг платформата. Сюжетът е пренесен в съвременна Русия, където светската дама Анна Каренина, съпруга на бъдещия губернатор на Санкт Петербург, влиза във фатална връзка с Алексей Вронски, наследник на мултимилионна компания за производство на алуминий. Отношенията им бързо излизат извън контрол и застрашават социалното положение на всички герои. По думите на създателите на сериала, действието ще се развива между „космополитната Москва, историческия Санкт Петербург и суровата реалност на руското село.”

Главната роля е поверена на Светлана Ходченкова, позната на зрителите от американския филм по романа на Джон льо Каре „Дама, поп, асо, шпионин” (2011). Автор на сценария е Роман Кантор, познат от сериалите „Епидемия” и  „Сребърните кънки”. Режисьори на различните серии ще бъдат Валерий Федорович, Евгений Никишов, Наташа Меркулова и Алексей Чупов.

„Анна К” ще бъде сниман на руски език, а впоследствие ще бъде дублиран на други езици. Премиерната му дата засега не се съобщава.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg