Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Неузнаваем Гари Олдман като Чърчил

Първа снимка от предстоящия биографичен филм „Най-тъмният час“

Ролята на Уинстън Чърчил може би най-сетне ще донесе Оскар на Гари Олдман. - Неузнаваем Гари Олдман като Чърчил

Ролята на Уинстън Чърчил може би най-сетне ще донесе Оскар на Гари Олдман.

Забележителна трансформация е претърпял Гари Олдман за новата си роля. Актьорът се превъплъщава в Уинстън Чърчил във филма „Най-тъмният час“, като визията му е неузнаваема.

Режисьор на биографичната история е Джо Райт, който през 2005 г. засне „Гордост и предразсъдъци“. В ролите освен Олдман влизат Джон Хърт, Лили Джеймс и Кристин Скот Томас.

Филмът се фокусира върху първите дни от Втората световна война – критичен момент за премиер-министъра в справянето му с нарастващата опасност от нацистка инвазия.

Премиерата на „Най-тъмният час“ е през декември догодина.

Покрай новата роля на Олдман се подновиха и призивите на почитателите му, че е крайно време актьорът да бъде удостоен и с Оскар. Той има една номинация – за филма „Дама, поп, асо, шпионин“ (2012).

През 2015 г. анкета на сайта „Ранкър“, в която се включиха близо 35 хиляди души, подреди Гари Олдман на първото място в класация на най-великите актьори, които никога не са печелили статуетка от Американската филмова академия. Второто и третото място тогава заеха Леонардо ди Каприо (спечелил приза на следващата година за „Завръщането“) и Джони Деп.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС