Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Невърленд“ на Майкъл Джексън се продава за $100 млн.

Певецът се отказа от своя палат след делото срещу него за блудство

Флоралният часовник все още може да се види в „Невърленд“. - „Невърленд“ на Майкъл Джексън се продава за $100 млн.

Флоралният часовник все още може да се види в „Невърленд“.

„Невърленд“ на Майкъл Джексън се продава на търг с начална цена 100 милиона щатски долара, пише „Уолстрийт джърнъл“. В палата на Краля на попа някога имаше зоологическа градина, увеселителен парк, дори собствена противопожарна станция. Почти всичко от „Невърленд“ е вече в миналото, като белег на едно отишло си величие остава само цветният часовник на входа на имението.

Джексън купи къщата през 1997 г. за 19,5 милиона долара и започна преобразяването ѝ в ексцентричен дом, мечта за всяко дете – отворен за посещения и забавления години наред. „Невърленд“ е кръстен на острова на Питър Пан, където хлапетата никога не порастват. Освен зоопарк и парк с атракциони, имотът се гордееше със собствена жп гара, 50-местен театър, две езера.

През 2005 г. Майкъл Джексън се дистанцира от имението. Това се случи, след като той бе оправдан по дело за блудства с деца, които, според обвинението, се извършвали от певеца в „Невърленд“. Година по-късно имението бе затворено за посетители, защото Джако спря да плаща на служителите там.

След смъртта на певеца през 2009 г. имотът, разположен на 1100 хектара, започна да запада още по-интензивно и в момента не е ясно какво е точното му състояние. Преди търга няма да има публично посещение в „Невърленд“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90