Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Невъзможно синьо“ на Здравка Евтимова излиза на френски

Книгата ще бъде представена на „Салон на книгата“ в Париж

Писателката Здравка Евтимова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „Невъзможно синьо“ на Здравка Евтимова излиза на френски

Писателката Здравка Евтимова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Сборникът „Невъзможно синьо“ с разкази на Здравка Евтимова излезе на френския пазар, научи „Площад Славейков“ от самата авторка.

„D’un bleu impossible“ се появява като заглавие на издателството „Le Soupirail“, което ще представи книгата първо на „Другият салон на книгата“, който ще се проведе между 8 и 10 март във френската столица, а след това и на „Салона на книгата“ (15-18 април) отново в Париж.

Преводът на френски и подборът на разказите е на Красимир Кавалджиев, превеждал Мишел Уелбек на български. Той намира и френското издателство, което да издаде сборника.

Сборникът с разкази на Здравка Евтимова заедно с още две заглавия на издателство „Le Soupirail“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС