Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Приложна магия в Театър „София“, за деца

Демонстрация как се развалят и строят декори

На 26 ноември (събота) от 11 часа може да се види „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън. Малко по-късно, от 13 часа, декорите ще бъдат развалени пред публика. - Приложна магия в Театър „София“, за деца

На 26 ноември (събота) от 11 часа може да се види „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън. Малко по-късно, от 13 часа, декорите ще бъдат развалени пред публика.

Деца и родители ще могат да видят отблизо как работи театралната сцена – отвъд представлението. На 26 ноември от 13 часа в салона на Театър „София“ пред публика ще бъдат развалени декорите на спектакъла „Питър Пан“, а след това ще бъдат издигнати тези на „Малката морска сирена“.

Докато служителите на театъра вършат обичайната си, невидима за публиката работа по сцената, актьорът Николай Димитров ще разкаже на децата любопитни неща за механизацията, начините за промяна на картините на сцената, как приказните герои летят, плуват и т.н.

„Пословично е любопитството на децата и желанието им да знаят, видят, докоснат всичко – разказват организаторите от театъра. – Много пъти се е случвало деца да се опитват да се качат на сцената след края на представление, за да надникнат там, където току що са се скрили любимите им герои. Затова решихме да отдръпнем леко завесата, без да им отнемаме шанса да се изненадват и впечатляват и занапред.

Вярваме, че чрез тази демонстрация ще се доближим още до нашите малки зрители и ще ги накараме още повече да искат да ходят на театър отново и отново. Също така се надяваме да възпитаме у тях уважение към труда и екипната работа, защото театърът е колективно изкуство.“

Демонстрацията е за деца над 4-годишна възраст, а билетът за тях струва 5 лева. Възрастните им придружители влизат в салона безплатно.

Що се отнася до самите спектакли – на 26 ноември (събота) от 11 часа може да се види „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън, постановка на Бисерка Колевска. Премиерата на „Малката морска сирена“ (от Катрин Ан, по приказката „Малката русалка“ от Андерсен), на режисьора Василена Радева е на 3 декември, отново от 11 часа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg