Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Незабравимо с гласовете на Тодор Колев и Борис Карадимчев

Актьорите Мая Бежанска и Даниел Цочев в нова версия на хита „Да бъдем различни“ (видео)

Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява във видеото, никога не е била издавана. Снимка: Стопкадър - Незабравимо с гласовете на Тодор Колев и Борис Карадимчев

Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява във видеото, никога не е била издавана. Снимка: Стопкадър

33 години след първото изпълнение на „Да бъдем различни“, песента на композитора Борис Карадимчев излиза в нова версия – с гласовете на актьорите Мая Бежанска и Даниел Цочев, но и на двама творци, които отдавна не са между нас. В почит на композитора в кавъра е включен пасаж от предишен вариант на песента.

Парчето излиза като част от проекта „Пеещи артисти“ на продуцента Игор Марковски. Заглавието е с малка промяна – „Ще бъдем различни“. Музиката е оригиналната на Борис Карадимчев, текстът е на Венелин Пройков.

В новата версия са включени и автентичните гласове на Тодор Колев и Карадимчев, откъсът е от 2000 г., когато  Колев изпълнява песента заедно с Васил Найденов и детската вокална група „Пим пам”. В началото на видеото звучи емблематичният сигнал с петела отпреди години, когато сутрин разказваха детска приказка по БНР.

Клипът е дело на режисьора Станислав Дончев-Стамбата, сценарият е на Игор Марковски. Визията е издържана в стилистиката на 70-те години на ХХ век. Търсено е усещането за стар детски филм от епохата преди интернет. Оператор е Добромир Николов, художник – Макдонна-Мосхо Тзавелла.

Освен Мая Бежанска и Даниел Цочев, във видеото участват децата Елевтерия-Мария Тзавелла и Маттео Манчев.
Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява в началото, никога не е била издавана, обложката е създадена специално за това видео.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg