Незабравимо с гласовете на Тодор Колев и Борис Карадимчев

Актьорите Мая Бежанска и Даниел Цочев в нова версия на хита „Да бъдем различни“ (видео)

Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява във видеото, никога не е била издавана. Снимка: Стопкадър - Незабравимо с гласовете на Тодор Колев и Борис Карадимчев

Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява във видеото, никога не е била издавана. Снимка: Стопкадър

33 години след първото изпълнение на „Да бъдем различни“, песента на композитора Борис Карадимчев излиза в нова версия – с гласовете на актьорите Мая Бежанска и Даниел Цочев, но и на двама творци, които отдавна не са между нас. В почит на композитора в кавъра е включен пасаж от предишен вариант на песента.

Парчето излиза като част от проекта „Пеещи артисти“ на продуцента Игор Марковски. Заглавието е с малка промяна – „Ще бъдем различни“. Музиката е оригиналната на Борис Карадимчев, текстът е на Венелин Пройков.

В новата версия са включени и автентичните гласове на Тодор Колев и Карадимчев, откъсът е от 2000 г., когато  Колев изпълнява песента заедно с Васил Найденов и детската вокална група „Пим пам”. В началото на видеото звучи емблематичният сигнал с петела отпреди години, когато сутрин разказваха детска приказка по БНР.

Клипът е дело на режисьора Станислав Дончев-Стамбата, сценарият е на Игор Марковски. Визията е издържана в стилистиката на 70-те години на ХХ век. Търсено е усещането за стар детски филм от епохата преди интернет. Оператор е Добромир Николов, художник – Макдонна-Мосхо Тзавелла.

Освен Мая Бежанска и Даниел Цочев, във видеото участват децата Елевтерия-Мария Тзавелла и Маттео Манчев.
Плочата „Карадимчев – Колев“, която се появява в началото, никога не е била издавана, обложката е създадена специално за това видео.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах