Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ник Мейсън с концерт в София през юни

Пристига с най-доброто от ранните години на „Пинк Флойд“, както и с неизпълнявани пред публика песни

Детайл от плаката на „Nick Mason's Saucerful of Secrets“ за европейското им турне „Echoes“ - Ник Мейсън с концерт в София през юни

Детайл от плаката на „Nick Mason's Saucerful of Secrets“ за европейското им турне „Echoes“

Ник Мейсън, един от основателите и барабанист на прогресив рок групата „Пинк Флойд“, пристига в София, за да изнесе концерт на 20 юни в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите на гастрола „София мюзик ентърпрайсис“. Ще го видим с групата му „Nick Mason’s Saucerful of Secrets“.

Създадена през 2018-а, групата изпълнява музика от ранните години на „Флойд“. Идеята е да възстановят духа на онова време, а не да правят трибют. На концерта в София, който е част от голямо европейско турне „Echoes“ на „Nick Mason’s Saucerful of Secrets“, ще прозвучат и някои песни на „Пинк Флойд“ от периода 1967 – 1972 г., които никога досега не са били изпълнявани пред публика. Освен Мейсън, в групата са още басистът Гай Прат (свирил във „Флойд“), китаристите Гари Кемп (Spandau Ballet) и Лий Харис (Blockheads) и Дом Бекън (The Orb) на клавишни.

Ник Мейсън е неизменният барабанист във всички албуми на „Пинк Флойд“. Той е единственият член на групата, който е в нея от самото начало чак до събирането им през 2005 г. за благотворителния концерт Live Aid.

Мейсън е автор на книгата „Пинк Флойд отвътре“, издадена през 2005 г. на български от издателство „Изток-Запад“. През 2006 г. той бе в България за нейната премиера.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg