Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Никита Михалков обвини режисьор в подправяне на подписа му

Аким Салбиев нарича твърденията на Михалков „отмъщение за критиката”

Според Никита Михалков, Салбиев два пъти е изпращал подправени писма до държавния глава на Северна Осетия с подправения подпис на Михалков, в които имало молба да бъдат връчени на Салбиев награда и медал. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Никита Михалков обвини режисьор в подправяне на подписа му

Според Никита Михалков, Салбиев два пъти е изпращал подправени писма до държавния глава на Северна Осетия с подправения подпис на Михалков, в които имало молба да бъдат връчени на Салбиев награда и медал. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В двойна фалшификация на личния му подпис обвини Никита Михалков осетинския режисьор документалист Аким Салбиев, съобщи „Известия“. По време на конгреса на руския Съюз на кинематографистите Михалков публично заяви, че Салбиев два пъти е подправил подписа му като председател на Съюза на кинематографистите, за да получи награда и медал.

Малко преди това Аким Салбиев е произнесъл реч на конгреса, в която е критикувал ръководството на съюза. Документалистът, заслужил деец на изкуството на Руската федерация, е известен с филмите си „Майкъл Джексън в Москва“, „Единайсет писма до Бог“, „Хулио Иглесиас в Русия“ и др. В началото на кариерата си е бил стажант в екипа на Никита Михалков.

Според бившия му ментор, Салбиев два пъти е изпращал подправени писма до държавния глава на Северна Осетия от името на Никита Михалков, в които имало молба да му бъдат връчени награда и медал. През 2015 г. Салбиев наистина получил медала „За славата на Осетия”.

„Това не е публично бичуване. Имаше предложение да ви изключим от Съюза, но аз не го подкрепих“, започнал изказването си Михалков и добавил, че Салбиев пръв е изисквал други да бъдат наказани. Михалков се е позовал на графоложка експертиза, която доказвала подправения подпис.

„Затова не вярвам на нито една ваша дума“, завършил той.

Пред „Осетия нюз“ Аким Салбиев е заявил, че никога не е подправял подписа на Михалков и нарекъл изявлението на руския режисьор „отмъщение за критиката срещу Съюза на кинематографистите“. В своето изказване Салбиев е разобличил директорката на Дома на киното Екатерина Головня и продуцентката Даря Муромова, като е поискал оставките им. Той е настоял да бъде оттеглено доверието от зам.-председателката на съюза Солоницина, която „се е запътила към диктатура”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах