Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Никога не съм виждал подобна паника

Свидетелски разказ от трагедията в Ница, отнела живота на най-малко 80 души

„Никога не съм виждал подобна паника. Тълпата просто ни помете“, разказва читател на „Гардиън“. - Никога не съм виждал подобна паника

„Никога не съм виждал подобна паника. Тълпата просто ни помете“, разказва читател на „Гардиън“.

Британският „Гардиън“ публикува имейл на Джон Къртис – пряк свидетел на случилото се в Ница около 11 часа вечерта местно време. На националния празник на Франция, Деня на Бастилията, камион се вряза в тълпата и уби поне 80 души, сред които и деца. Ранените са над 100.

Наели сме апартамент в Ница, на 100-200 метра западно от хотел „Негреско“. Гледахме фойерверките от стена с изглед към плажа.

Имаше хиляди хора, включително много семейства с малки деца. Когато зарята приключи, се върнахме по „Променад дез англе“. Нямаше автомобили, и двете платна бяха изцяло изпълнени от пешеходци.

Стигнахме до мястото, където вече имаше трафик. От нашата страна на пътя, където движението беше в посока града, се бяха наредили доста коли, но от другата страна – не.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Внезапно там видяхме бял камион, движещ се много бързо и лъкатушещ из цялото платно. Разбрах на секундата, че ще убива хора и се е насочил право към тълпата. Хората започнаха да тичат към пресечните улици.

Никога не съм виждал подобна паника. Тълпата просто ни помете. За щастие, успяхме да стигнем до апартамента си.


Още по темата: ТЕРОР В ДЕНЯ НА БАСТИЛИЯТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах