Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Никол Кидман: Бракът с Том Круз ме предпази от секстормоз

Актрисата се омъжила по любов и това я спасило от неприлични предложения в Холивуд

Никол Кидман и Том Круз в кадър от „Days of Thunder“ (1990) - Никол Кидман: Бракът с Том Круз ме предпази от секстормоз

Никол Кидман и Том Круз в кадър от „Days of Thunder“ (1990)

В авторско есе, публикувано в списание „Ню Йорк Таймс“, актрисата Никол Кидман разказва как е срещнала Том Круз, когато двамата били избрани да играят във филма „Days of Thunder“, и се оженили през 1990 г. Круз и Кидман осиновяват момче и момиче, но след 11 години бракът им приключва. Днес Кидман е омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбан, с когото имат две дъщери – и обикновено избягва темата за бившия си съпруг.

„Не обичам да говоря за брака си с Том Круз, защото сега съм омъжена за голямата си любов, и би било някак си неуважително“, пише Кидман.

„Трябва да споделя — продължава тя, — че бях само на 22 и този брак определено не ми даде власт, но пък ми даде нещо много ценно – защита.

Омъжих се по любов, но като жена на човек с изключителна власт се оказах предпазена от опити за сексуален тормоз. Аз работех, но бях защитена, като в пашкул. След развода, вече на 33, ми се наложи отново „да порасна“.“

Никол Кидман повдига темата за сексуалния тормоз покрай новата си роля – актрисата ще се превъплъти в журналистката Гретхен Карлсън във филм за Роджър Айлс, бившия президент и главен изпълнителен директор на „Фокс Нюз“.

Карлсън завежда дело за сексуален тормоз срещу Айлс през 2016-та и получава $20 милиона обезщетение, както и публично извинение от компанията-майка на „Фокс“, „Туентиът Сенчъри Фокс“. Айлс, който напусна компанията седмици, след като обвиненията на Карлсън придобиха публичност, почина през 2017 г.

Кидман пише, че и тя е имала подобни преживявания, но не иска да ги сподели в списанието.

„Искам да се възползвам от опита и емоциите си, а не само да говоря за сексуалния тормоз“, посочва тя.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90