Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Никола Анастасов в нов спектакъл с труп във влака

Играе бивш прокурор, който огладнява на всеки 3 реплики

Никола Анастасов е сред пътниците в купето, които се опитват да се отърват от нежелания труп. - Никола Анастасов в нов спектакъл с труп във влака

Никола Анастасов е сред пътниците в купето, които се опитват да се отърват от нежелания труп.

Никола Анастасов, спечелил преди дни „Икар“ за принос към българския театър, влиза в главната роля в нов спектакъл на Сатирата, чиято премиера е на 7 април. „Убийство в експреса“ по текст на Габор Гьоргеи разказва за мистериозна смърт във влак по време на път… и загубата на всяка възможност за проява на човешка добрина.

Историята се развива във влаково купе, където пътува мъж с любовницата си на път за вилата… И точно когато той е в пламенна възбуда от предстоящата изневяра, двамата откриват, че човекът до тях не е заспал, а мъртъв. „Никаква полиция, никакви лекари – нали ще ни питат какво правим тук и т.н.“ – крещи в истерия любовницата, която е съпруга на високопоставено лице.

Започва игра, в която двамата, а и тези, които влизат след това в купето, проиграват всякакви шансове за обикновената човешка солидарност и хуманност, просто за добрина…

Никола Анастасов влиза в образа на бивш прокурор, вече толкова изкукал, че се вълнува само от сандвичите на жена си. Установява, че е гладен, през три реплики.

Освен Анастасов, в ролите ще видим Александра Сърчаджиева, Ивайло Калоянчев, Кирил Бояджиев, Константин Икономов и др. Постановката е на Петър Денчев, а сценографията – на Петър Митев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90