Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Николай Урумов пуска есемеси за помощ

Николай Урумов получи награда за главна мъжка роля в "Дневникът на един луд" на фестивала на малките театрални форми и камерните театри във Враца.  - Николай Урумов пуска есемеси за помощ

Николай Урумов получи награда за главна мъжка роля в "Дневникът на един луд" на фестивала на малките театрални форми и камерните театри във Враца.

След 30 години работа в киното и театъра, актьорът Николай Урумов („Изпепеляване”, „Хайка за вълци”, „Патриархат”, „Английският съсед”, „Секънд хенд”) стигна до там, че да вика за помощ. Прави го заради режисьорския си дебют в киното, но не защото се чувства безпомощен, а понеже първият му филм носи работно заглавие „SMS:$O$”. Знакът на долара във вика за помощ подсказва, че лентата ще е комедия.

Новоизпеченият режисьор е амбициран да я заснеме в духа на легендарните български комедии като „Опасен чар”, „Дами канят” и „Двойникът”. В екипа на лентата влизат Георги Мишев, Александър Донев, Николай Акимов. Антон Бакарски ще е оператор. Засега не е ясно, кога ще удари клапата, защото SMS:$O$ кандидатства за субсидия от поредната сесия на НФЦ.

Междувременно Урумов не е замразил изявите си в театъра и този сезон беше доста силен за него. Преди броени дни той спечели първа награда за главна мъжка роля на фестивала на малките театрални форми и камерните театри във Враца. Отличиха го за играта му в моноспектакъла „Дневникът на един луд” (постановка на Лилия Абаджиева по Гогол) и „Прах в очите” от Дьорд Шпиро (реж. Владлен Александров)

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg