VivaPay

НИМ отваря два етажа за посетители

От 23 май ще бъдат достъпни Боянската църква и Земенският манастир

Панорамен поглед  над Националния исторически музей. Снимка: НИМ - НИМ отваря два етажа за посетители

Панорамен поглед над Националния исторически музей. Снимка: НИМ

Националният исторически музей ще приема отново посетители от 23 май, събота. Отворени ще бъдат още филиалите Боянска църква и Земенски манастир, които ще работят с лятно работно време от 9,30 до 18 ч.

За отварянето на НИМ са предприети противоепидемиологичните мерки за безопасност съобразно заповедта на министъра на здравеопазването. Постоянната експозиция може да бъде разгледана при еднопосочно движение, всеки посетител трябва да носи предпазна маска. Същото важи и за Боянската църква и Земенския манастир.

Неспазващите санитарните мерки на територията на музея и филиалите му ще бъдат помолени да напуснат и няма да бъдат допускани отново, предупреждават от институцията.

Третият етаж на НИМ обаче ще остане затворен за посетители поради обновяване на експозицията.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg