Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нина Димитрова води Театър „Кредо” в Русия и Япония

Димитр Несторов, Нина Димитрова и Стелиан Радев на Великата китайска стена, септември 2013 г. - Нина Димитрова води Театър „Кредо” в Русия и Япония

Димитр Несторов, Нина Димитрова и Стелиан Радев на Великата китайска стена, септември 2013 г.

След като каза сбогом на Зуека, актрисата Нина Димитрова написа нова глава в историята на Театър „Кредо”. Тя откри две лъвчета в НАТФИЗ и ги хвърли в дълбокото, тост в ролите на Васил Василев в „Шинел” и „Каквото направи дядо, все е хубаво“ по Андерсен.

След първия си успешен сезон със Стелиан Радев и Димитр Несторов на професионална сцена, Димитрова тръгва заедно с тях на световно турне. Походът им стартира през юли в Русия. За Димитр Несторов руският език не е проблем, тъй като той е наполовина украинец и е научил текста за ролята си в „Каквото направи дядо…“ само за 5 дни! Сега помага на Стелиан Радев за „Шинел“.

Нина е наела цяла рота преводачи за следващата им дестинация – Япония. Гастролът им ще бъде в Токио, Сапоро, Фукушима и други градове през октомври и ноември.

Преди да тръгнат по света, триото Нина, Стенли и Митко ще обиколи няколко сцени в страната. На 27 май ще покажат „Шинел“, а на 28 май – „Каквото направи дядо, все е хубаво“ на сцената на Държавния куклен театър в Стара Загора.

Следващият месец „Кредо“ ще отпътува към Русе, за да открие Международния театрален фестивал в крайдунавския град. Срещата на публиката с „Шинел“ е на 16 юни, а с „Каквото направи дядо…“ на 17 юни в Драматичен театър „Сава Огнянов”. За Стелиан Радев това е сериозно изпитание, защото ще се представи в родния си град вече като професионален актьор.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg