VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Нина Добрев стюардеса в авиолиния „Bulg-Air-a“

„Щеше ми се да знам български, звучи като готин език“, коментират зрители, гледайки българката във видео

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина Добрев. Снимка: Стопкадър - Нина Добрев стюардеса в авиолиния „Bulg-Air-a“

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина Добрев. Снимка: Стопкадър

„Бих летяла до България само да видя Нина като стюардеса“, „Щеше ми се да знам български, звучи като готин език“, „Може ли да обърнем внимание на това колко добре изглежда, когато говори български“ са част от коментарите под видеото на Нина Добрев за „Венити Феър“, където актрисата влиза в ролята на стюардеса от авиолиниите „Bulg-Air-a“ и дава няколко лесни стъпки на български как да летим безопасно.

В близо 5-минутния скеч героинята на Добрев преоткрива себе си след полет до България. Тогава я осенило, че призванието ѝ в живота не е да участва в престижни тийн сериали („Дневниците на вампира“), нито в ситкоми („Fam“, отскоро по Си Би Ес), а да се снима във видеа, даващи инструкции за безопасност при полети с фикционалната българска авиолиния.

„По принцип ми отнема около три месеца, за де се подготвя за роля, но имам чувството, че съм се упражнявала за това цял живот“, казва силно развълнуваната от новата си житейска посока Нина.

Видеото, в което Добрев говори на български, е качено на 20 февруари и е гледано около 300 хил. пъти. Оттогава не спира да обикаля социалните мрежи и продължава да се споделя сред българите у нас и по света.

Америка за България

„За да поставите предпРазните колани, вмъкнете металния накрайник в закопчалката и изтеглете края на колана, за да го затегнете“, дава указания на почти перфектен български Добрев.

Режисьор на видеото за авиолинията е измисленият Казимир Славински със симпатично твърдо произношение на английски –„истински визионер“.

„Той просто знае, знаете ли?“, усмихва се широко актрисата.

Визията на Славински е да завърши видеото с „рап финал“ и понеже е „известен холивудски режисьор“, може да си позволи да покани американския рапър и комедиант Литъл Дики, за да има видеото на „Bulg-Air-a“ подобаващ „рап финал“.

„Дори ако торбичката не се надуе, кислородът преминава и това е чудесно“, рапира на български и танцува Нина.

В етикета на измислената компания фигурира и последната пета стъпка при полет – стюардесите да благодарят на пътниците, че са избрали именно тяхната линия.

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина.

„Ъъъ, в България има около 7 млн. души… Това е по-малко само от Ню Йорк“, чува се глас зад камерата.

„Можете ли да си представите, че почти цял Ню Йорк ще види това видео?“, отговоря Нина и прошепва през сълзи: „Баба ми ще се гордее“.

И макар видеото да е все още далеч от милионния си зрител, Добрев кара не само баба си да се гордее. В коментарите под видеото наред с „Тя трябва да води Saturday Night Live“ и „толкова е талантлива“, се срещат коментари като „Всички българи се гордеем, гледайки видеото“ и „Българският ѝ всъщност е доста добър“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg