Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Нина Добрев стюардеса в авиолиния „Bulg-Air-a“

„Щеше ми се да знам български, звучи като готин език“, коментират зрители, гледайки българката във видео

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина Добрев. Снимка: Стопкадър - Нина Добрев стюардеса в авиолиния „Bulg-Air-a“

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина Добрев. Снимка: Стопкадър

„Бих летяла до България само да видя Нина като стюардеса“, „Щеше ми се да знам български, звучи като готин език“, „Може ли да обърнем внимание на това колко добре изглежда, когато говори български“ са част от коментарите под видеото на Нина Добрев за „Венити Феър“, където актрисата влиза в ролята на стюардеса от авиолиниите „Bulg-Air-a“ и дава няколко лесни стъпки на български как да летим безопасно.

В близо 5-минутния скеч героинята на Добрев преоткрива себе си след полет до България. Тогава я осенило, че призванието ѝ в живота не е да участва в престижни тийн сериали („Дневниците на вампира“), нито в ситкоми („Fam“, отскоро по Си Би Ес), а да се снима във видеа, даващи инструкции за безопасност при полети с фикционалната българска авиолиния.

„По принцип ми отнема около три месеца, за де се подготвя за роля, но имам чувството, че съм се упражнявала за това цял живот“, казва силно развълнуваната от новата си житейска посока Нина.

Видеото, в което Добрев говори на български, е качено на 20 февруари и е гледано около 300 хил. пъти. Оттогава не спира да обикаля социалните мрежи и продължава да се споделя сред българите у нас и по света.

„За да поставите предпРазните колани, вмъкнете металния накрайник в закопчалката и изтеглете края на колана, за да го затегнете“, дава указания на почти перфектен български Добрев.

Режисьор на видеото за авиолинията е измисленият Казимир Славински със симпатично твърдо произношение на английски –„истински визионер“.

„Той просто знае, знаете ли?“, усмихва се широко актрисата.

Визията на Славински е да завърши видеото с „рап финал“ и понеже е „известен холивудски режисьор“, може да си позволи да покани американския рапър и комедиант Литъл Дики, за да има видеото на „Bulg-Air-a“ подобаващ „рап финал“.

„Дори ако торбичката не се надуе, кислородът преминава и това е чудесно“, рапира на български и танцува Нина.

В етикета на измислената компания фигурира и последната пета стъпка при полет – стюардесите да благодарят на пътниците, че са избрали именно тяхната линия.

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина.

„Ъъъ, в България има около 7 млн. души… Това е по-малко само от Ню Йорк“, чува се глас зад камерата.

„Можете ли да си представите, че почти цял Ню Йорк ще види това видео?“, отговоря Нина и прошепва през сълзи: „Баба ми ще се гордее“.

И макар видеото да е все още далеч от милионния си зрител, Добрев кара не само баба си да се гордее. В коментарите под видеото наред с „Тя трябва да води Saturday Night Live“ и „толкова е талантлива“, се срещат коментари като „Всички българи се гордеем, гледайки видеото“ и „Българският ѝ всъщност е доста добър“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах