Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нолан обясни неясните диалози в „Интерстелар“

Режисьорът Кристофор Нолан искал да подчертае шумната околна среда. - Нолан обясни неясните диалози в „Интерстелар“

Режисьорът Кристофор Нолан искал да подчертае шумната околна среда.

Кристофър Нолан обясни защо е използвал звукови ефекти върху част от диалозите в „Интерстелар“, заради което те са били трудни за разбиране. Режисьорът е направил това с конкретна цел – да подчертае шума от природните явления и апаратурата в космическия кораб.

„Има моменти във филма, когато реших да използвам диалозите като аудиоефекти, затова понякога се смесват с други звуци. Така показвам колко силен е околният шум“, каза Нолан пред „Холивуд рипортър“.

44-годишният режисьор не е съгласен с похвата на колегите си да използват ясни диалози, за да бъде напълно разбираема историята. „Използвам всичко налично – и картината, и звука“, обясни англичанинът.

Световната премиера на научнофантастичния „Интерстелар“ беше на 7 ноември. Филмът беше приет с възторг, но много зрители в САЩ и други англоезични страни се оплакваха от лошия звук. Служителите в киносалоните уверяваха, че аудиооборудването им е в изправност и препоръчаха на кинолюбителите да отправят претенциите си към режисьора на „Интерстелар“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90