Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Номинирана за „Оскар“, Мария Бакалова получава „Аскеер“

Преди нея почетен „Аскеер“ са получавали Леон Даниел, Крикор Азарян, Велко Кънев, Народният театър

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Номинирана за „Оскар“, Мария Бакалова получава „Аскеер“

Мария Бакалова в „Борат 2“

Мария Бакалова ще получи почетна награда „Аскеер“, реши Управителният съвет на фондацията, която организира отличията за постижения в театралното изкуство. Бакалова, която е играла в Учебния театър на НАТФИЗ, е определена като „посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда“.

Номинирана за „Оскар“ за играта си в „Борат 2“, Мария ще бъде най-младият носител на почетен „Аскеер“. Призът се връчва от 2007 г. – не всяка година, а само при специални случаи. Негови носители са били режисьорите Леон Даниел, Крикор Азарян и Димитър Гочев, актьорът Велко Кънев, преводачът Александър Шурбанов и Народният театър.

„Ние високо оценяваме постижението и световния успех на младата актриса Мария Бакалова – Награда за най-добра поддържаща роля на Националният съвет на кинокритиците в САЩ, британската Награда за поддържаща роля от „Изборът на критиците“ и номинациите ѝ във водещите категории на наградите „Златен глобус“ и наградите „Оскар“ – пишат от „Аскеер“ в писмо до младата българска актриса. – Мила Мария, моля Ви приемете този почетен „Аскеер“ за това, че постигнахте нещо недостижимо до този момент за никой български актьор преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценявана от личности от световна величина, свързани с нашата професия и вече получихте най-висока оценка за Вашия труд и талант.“

Писмото от Фондация „Аскеер“ до Мария Бакалова

Организаторите на аскеерите съветват Мария Бакалова да не слуша критиките по свой адрес:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Вероятно вече знаете, че по пътя Ви ще има много негативен шум, но вие слушайте тишината! Там се крият отговорите! Там съществуват милиони човешки същества, които безмълвно ви харесват и одобряват това, което правите. Там са хората, в чиято мечта живеете! Не ги разочаровайте! Бъдете смела, вдъхновена и вдъхновяваща! На добър час и попътен вятър, мила Мария!“.

Наградите „Аскеер“ ще бъдат връчени на церемония в Театър „Българска армия“ на 23 май 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах