Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Номинирана за „Оскар“, Мария Бакалова получава „Аскеер“

Преди нея почетен „Аскеер“ са получавали Леон Даниел, Крикор Азарян, Велко Кънев, Народният театър

Мария Бакалова в „Борат 2“ - Номинирана за „Оскар“, Мария Бакалова получава „Аскеер“

Мария Бакалова в „Борат 2“

Мария Бакалова ще получи почетна награда „Аскеер“, реши Управителният съвет на фондацията, която организира отличията за постижения в театралното изкуство. Бакалова, която е играла в Учебния театър на НАТФИЗ, е определена като „посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда“.

Номинирана за „Оскар“ за играта си в „Борат 2“, Мария ще бъде най-младият носител на почетен „Аскеер“. Призът се връчва от 2007 г. – не всяка година, а само при специални случаи. Негови носители са били режисьорите Леон Даниел, Крикор Азарян и Димитър Гочев, актьорът Велко Кънев, преводачът Александър Шурбанов и Народният театър.

„Ние високо оценяваме постижението и световния успех на младата актриса Мария Бакалова – Награда за най-добра поддържаща роля на Националният съвет на кинокритиците в САЩ, британската Награда за поддържаща роля от „Изборът на критиците“ и номинациите ѝ във водещите категории на наградите „Златен глобус“ и наградите „Оскар“ – пишат от „Аскеер“ в писмо до младата българска актриса. – Мила Мария, моля Ви приемете този почетен „Аскеер“ за това, че постигнахте нещо недостижимо до този момент за никой български актьор преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценявана от личности от световна величина, свързани с нашата професия и вече получихте най-висока оценка за Вашия труд и талант.“

Писмото от Фондация „Аскеер“ до Мария Бакалова

Организаторите на аскеерите съветват Мария Бакалова да не слуша критиките по свой адрес:

„Вероятно вече знаете, че по пътя Ви ще има много негативен шум, но вие слушайте тишината! Там се крият отговорите! Там съществуват милиони човешки същества, които безмълвно ви харесват и одобряват това, което правите. Там са хората, в чиято мечта живеете! Не ги разочаровайте! Бъдете смела, вдъхновена и вдъхновяваща! На добър час и попътен вятър, мила Мария!“.

Наградите „Аскеер“ ще бъдат връчени на церемония в Театър „Българска армия“ на 23 май 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90