Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нощ на театрите с Иън Маккелън и Патрик Стюарт

Петзвездното представление от „Уест Енд“ с прожекции в пет български киносалона

Иън Маккелън и Патрик Стюрт в спектакъла на Националния британски театър „Ничия земя“, по пиесата на Харолд Пинтър. - Нощ на театрите с Иън Маккелън и Патрик Стюарт

Иън Маккелън и Патрик Стюрт в спектакъла на Националния британски театър „Ничия земя“, по пиесата на Харолд Пинтър.

В Нощта на театрите ще има една ничия за театъра земя, на която също е планирано представление – киното. На 4 ноември във всички салони на „Синема сити“ в София и страната (Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора) ще бъде показан запис на 5-звездното представление от лондонския „Уест Енд“ „Ничия земя“. Навсякъде ще бъде от 19 ч., едновременно. Прожекцията е част от програмата на NT Live

В „Ничия земя“ ще видим двама от най-ярките имена на британската театрална сцена – Иън Маккелън и Патрик Стюарт. Актьорите разгръщат своя талант в една от най-поетичните пиеси на Харолд Пинтър.

Двама застаряващи писатели – Хърст и Спунър – се срещат в една лятна нощ в кръчма в Хампстед. По-късно решават да си допият в лъскавия дом на Хърст. Количеството алкохол нараства, историите им стават все по-невероятни и оживеният разговор се превръща в игра на надмощие, допълнително усложнена от прибирането у дома на двама лукави млади мъже…

След изклюително успешен гастрол на Бродуей, сър Иън Маккелън и Патрик Стюарт се завръщат на лондонския „Уест Енд“. В спектакъла участват също Оуен Тийл и Деймиън Молчони.

Представлението е с продължителност 150 мин., с антракт. Преводът е със субтитри. След края на спектакъла публиката ще види ексклузивно интервю с актьорите и режисьора Шон Матиас.

NT Live е проект на Британския национален театър за сателитни излъчвания на най-добрите постановки от репертоара им в киносалони по света. Всяко от представленията се снима на живо пред публиката в театралната зала, а камерите са разположени така, че да осигурят на зрителите място с най-добра видимост.

„Ничия земя“ ще има прожекция и на 19 ноември в столичното кино „Синема сити“.

Останалите спектакли от програмата на NT Live в България

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90