Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нощ на театрите с Ревизор и Георги Марков

Вечерта на 19 ноември се провираме под дъгата с Руси Чанев и Васил Михайлов

Стоян Алексиев, Руси Чанев и Васил Михайлов в „Да се провреш под дъгата“. Снимка: Народен театър „Иван Вазов“ - Нощ на театрите с Ревизор и Георги Марков

Стоян Алексиев, Руси Чанев и Васил Михайлов в „Да се провреш под дъгата“. Снимка: Народен театър „Иван Вазов“

Народният театър „Иван Вазов“ се включва в Нощта на театрите с три представления. Вечерта на 19 ноември повече от 80 сцени в 15 града на България стават част от четвъртото издание на инициативата у нас – а на най-голямата ще се играе „Ревизор“ на режисьора Мариус Куркински, с участието на самия него, Владимир Карамазов, Рени Врангова, Александра Василева, Юлиан Вергов, Леонид Йовчев и др.

Забранявата и спирана пиеса „Да се провреш под дъгата“ на Георги Марков ще се играе на Камерната сцена на Народния. Постановката е на режисьора Асен Шопов, а в ролите влизат Руси Чанев, Васил Михайлов, Марин Янев, Валентин Ганев, Христо Чешмеджиев, Стоян Алексиев, Георги Мамалев и Георги Кадурин.

А на сцената на IV етаж ще видим спектакъла „Две“ от Таня Шахова, на режисьора Юрий Дачев. В главните роли са Бойка Велкова и Мария Каварджикова.

За нощта на театрите Народният предлага специален комбиниран билет – четирима зрители влизат на представленията на Голяма и Камерна сцена срещу 32 лева.

Междувременно от 2 ноември посетителите на театъра могат да видят във фоайето на Камерна сцена изложбата „Нощни персонажи” на фотографа Павел Червенков. Проектът показва различните и личните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и- чрез които се случва магията.

Тази година посланици на културната платформа Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Деян Донков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Биляна Петринска.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах