POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Театралните корони на Наум Шопов, Деян Донков, Захари Бахаров

Павел Червенков реди в изложби фотографии от знакови представления

Посланици на третата поред Нощ на театрите са актьори като Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Владимир Пенев. - Театралните корони на Наум Шопов, Деян Донков, Захари Бахаров

Посланици на третата поред Нощ на театрите са актьори като Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Владимир Пенев.

Лицата на Владимир Пенев, Деян Донков, Захари Бахаров, Снежина Петрова, Теодора Духовникова изгряват в Нощта на театрите в изложбата „Нощни персонажи“ на фотографа Павел Червенков. Запечатал кадри от някои знакови представления от последните години, той ни показва миговете преди всяко театрално съдържание да стигне до публиката.

Посланици на третата поред Нощ на театрите ще бъдат актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Калин Врачански, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Силвия Петкова, Ана Пападопулу, Лилия Гелева, Александра Василева, Луиза Григорова и балерината Боряна Петрова.

В изложбата се включени и снимки на Павел Червенков от спектакли като „Крал Лир“ на Явор Гърдев, „Отело“ на Лилия Абаджиева, „Снегирьов“ на Стоян Радев, „С любовта шега не бива“ и „Зимна приказка“ на Мариус Куркински, „Дакота“ на Владимир Пенев и др.

Покойният вече Наум Шопов в емблематичната роля на крал Лир.

Покойният вече Наум Шопов в емблематичната роля на крал Лир.

„Нощните персонажи“ ще гледат в очите на зрителите на четири различни локации в София. На втория етаж на Народната библиотека те ще бъдат достъпни в делничните дни от 16 ноември до 13 декември. Във фоайето на Камерната сцена на Народния театър са от 16 ноември до края на годината. В галерия „Алма Матер“ са в делниците от 2 до 21 ноември. Пловдивчани пък могат да видят изложбата през целия месец ноември на открито – на Главната улица, до Джумаята.

Нощта на театрите ще се проведе на 21 ноември в 15 града.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg