СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Нощта на покера“ и „Пепел върху слънцето“

Най-интересните събития от 1 до 7 февруари 2021 г.

25 години балетна школа „Маша Илиева“

25 години балетна школа „Маша Илиева“

Софийска опера и балет

02.02.2021

19:00

Балетната школа „Маша Илиева“ отбелязва 25 години от създаването си с гала спектакъл. Ученици от школата успешно продължават своето обучение в Националното училище за танцово изкуство и престижни училища по света. Първи педагози в нея са Мария Илиева, прима балерина на Националния балет, и Любов Фоминих, прима балерина на Пермския и Одески балет – Русия.

Балдахинът

Балдахинът

Театър „Българска армия“

03.02.2021

19:30

Романтичната комедия по пиеса на Сидони-Габриел Колет описва живота на мъж и жена от първата им брачна нощ, през първата рожба, първата изневяра, чак до зрялата им възраст. Режисьор на спектакъла е Стефан Спасов. В ролята на двойката в различните етапи на брака влизат Гергана Данданова и Веселин Анчев, Ели Колева и Ясен Атанасов, Меглена Караламбова и Иван Налбантов. 

Нощта на покера

Нощта на покера

Театър „Азарян“

04.02.2021

19:00

Спектакълът на Касиел Ноа Ашер (на снимката) е по мотиви от пиесата „Трамвай „Желание“ на Тенеси Уилямс и ще се играе с първото заглавие, дадено ѝ от автора. Участват Йордан Ръсин, Ели Колева, Кристиян Негалов, Мартина Апостолова, Теодор Каракачанов и Касиел Ноа Ашер. „Нощта на покера“ се посвещава на Крикор Азарян. 

Вижте още: ТЕАТЪР „АЗАРЯН“ С НОВ МОДЕРЕН ПРОЧИТ НА „ТРАМВАЙ ЖЕЛАНИЕ“

Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Кино „Влайкова“

04.02.2021

18:00

„Пепел върху слънцето“ е премиерно представен през октомври миналата година, но заради Ковид-ограниченията в културата и затворените кина малцина зрители успяха да го гледат. Едва сега, след отварянето на кината, тръгва в редовно киноразпространение. Филмът разказва за лекар (Юлиан Вергов), обвинен в лекарска грешка, довела до смъртта на пациент. Журналистка (Силвия Петкова) се заема с разплитането на случая, но открива, че истината има две страни. 

Концерт на Светлин Русев

Концерт на Светлин Русев

Зала „България“

04.02.2021

19:00

Концерт на цигуларя Светлин Русев с Националния филхармоничен оркестър под диригентството на Росен Миланов. В програмата са произведения за цигулка и оркестър на Франк Мартен и Първа камерна симфония на Арнолд Шьонберг.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.