Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Носител на Оскар в дебютния албум на „Хипнотик“

Джазменът Антони Дончев води премиерата им в София лайв клуб

"Хипнотик" са Гергана Алексиева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Мария Новава (цигулка) и Бистра Копринкова (виола). - Носител на Оскар в дебютния албум на „Хипнотик“

"Хипнотик" са Гергана Алексиева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Мария Новава (цигулка) и Бистра Копринкова (виола).

Носителят на комплект от най-престижните награди за филмова музика – „Оскар“, „Златен глобус“ и „Златен лъв“ – Марко Стречони, има пръст в дебютния албум на струнния квартет „Хипнотик“, който ще бъде представен за пръв път пред публика на 4 юни в столичния „София лайв клуб“.

И друг италианец, освен Стречони, е работил над музикалните пиеси в диска, наречен „Destiny“. Това е композиторът Маурицио Абени, работил със звезди като Андреа Бочели. Абени е автор на аранжиментите в албума. В него звучат музикалните пиеси Libertango, Asturias, Fight на Бетовен, Besame Mucho…

Маурицио Абени пристигна от Италия за премиерата на "Хипнотик".

Маурицио Абени пристигна от Италия за премиерата на „Хипнотик“.

В „София лайв клуб“ Гергана Алексиева, Марина Хинова, Мария Новева и Бистра Копринкова ще изпълнят на живо и деветте композиции от „Destiny“, както и още няколко парчета, които засега пазят в тайна.

Водещ на шоуто ще бъде джазменът Антони Дончев. Четирите момичета от квартета ще бъдат подкрепени на сцената и от Мирослав Иванов (китара) , Борис Таслев (бас и акустичен бас), Димитър Семов (ударни) и Петър Георгиев (клавишни и акордеон).

В момента текат последни репетиции преди премиерата.

В момента текат последни репетиции преди премиерата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90