Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов български криминален сериал по Нова

С режисьорите от „Под прикритие“ и „Откраднат живот“ и с музика от Максим Ешкенази

Юлиан Вергов и Ана Пападопулу са в главните роли на новия сериал „Отдел Издирване“. Снимка: Нова - Нов български криминален сериал по Нова

Юлиан Вергов и Ана Пападопулу са в главните роли на новия сериал „Отдел Издирване“. Снимка: Нова

Нова криминална поредица тръгва тази пролет по Нова тв, съобщиха от медията. „Отдел Издирване“ е сериал за работата на ченгетата инспектор Камен Петков и бившата му вече съпруга – старши комисар Ралица Петкова, които ще разследват мистериозно убийство, отразило се и върху личния им живот. От телевизията не уточняват кога тръгва сериалът.

„Отдел Издирване“ е изграден по модела на успешни западни поредици – една основна нишка и множество паралелни сюжети във всеки епизод. Ще бъдат засегнати и важни теми от съвремието – безусловната родителска обич, жестокостта, отмъщението, възмездието, прошката и алчността.

Върху сериала работят режисьорите Виктор Божинов („Възвишение“, „Под прикритие“) и Димитър Димитров („Събирач на трупове“, „Откраднат живот“). Сценарист е Александър Чобанов, познат от „Дяволското гърло”. Музиката е създадена от диригента Максим Ешкенази*. Продуцент е Александър Христов.

В главните роли са Юлиан Вергов и Ана Пападопулу. Ще им партнират актьорите Иван Бърнев, Христо Петков, Елена Телбис, както и хърватската звезда Ива Михалич, участвала в първия сериал на HBO Европа, развиващ се в Хърватия и превърнал се в хит – „Успех“.

Христо Петков и Елена Телбис в „Отдел Издирване“. Снимка: Нова

Ива Михалич в „Отдел Издирване“. Снимка: Нова

Вижте още: ВРАЖДАТА МЕЖДУ ДВЕ СЕСТРИ В НОВ БЪЛГАРСКИ СЕРИАЛ ПО БИ ТИ ВИ


* Първоначално от Нова съобщиха, че автор на музиката за сериала е цигуларят Веско Пантелеев Ешкенази – бел. ред.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg