Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов базар в НДК с нови книги по 5 лв.

Събитието отбелязва петата годишнина от създаването на Литературен клуб „Перото“ и Националния център за книгата

Момент от Пролетния панаир на книгата, проведен през юни, последван от Алея на книгата през септември. През октомври базарът на книгите ще бъде във фойето на вход А6 на НДК. Платформа А6. Снимка: Площад Славейков - Нов базар в НДК с нови книги по 5 лв.

Момент от Пролетния панаир на книгата, проведен през юни, последван от Алея на книгата през септември. През октомври базарът на книгите ще бъде във фойето на вход А6 на НДК. Платформа А6. Снимка: Площад Славейков

Популярни и по-малко известни заглавия ще се продават на символичната цена от 5 лв. на книжния базар на открито „Всичко е 5“, с който НДК ще отбележи 5-ата година от създаването на Литературен клуб „Перото“ и Националния център за книгата. Събитието ще се проведе на 10 и 11 октомври, събота и неделя, във фоайето на вход А6* на НДК от 10 до 19 ч.

Някои от най-популярните български издателства, дългогодишни партньори на Националния център за книгата, ще се включат в инициативата. Сред заглавията ще има образци от всички жанрове – класическа и съвременна българска литература, световната класика, художествена проза и поезия, драматургия, публицистика, научна, детска литература.

Книжният базар „Всичко е 5“ е част от серията инициативи, свързани с 5-годишнината на „Перото“ и НЦК. Преди месец литературният екип на НДК стартира проекта „Литературни понеделници“, който дава възможност на публиката за вълнуващи неформални разговори с най-обичаните съвременни писатели и хора на словото в България. На 5 октомври в поредния „Литературен понеделник“ ще гостува литературният критик, изкуствовед и писател, директор на Програма „Христо Ботев“ на БНР Митко Новков, а на 12 октомври предстои среща със Здравка Евтимова, която преди броени дни получи Националната награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос към българската литература.

„Това е нашият есенен подарък към хората, за които писаното слово е жизнено необходимо – един своеобразен жест към страстно четящите, които обичат литературата и за които няма евтини и скъпи книги, а единствено важно е четенето, без което не могат. Използвам възможността и да благодаря на нашите дългогодишни партньори-издатели, които застанаха до нас в това приключение, споделиха и подкрепиха желанието ни да задоволим страстта към нови книги на читателите, като предоставиха чудесен подбор от изключителни заглавия, които ще отговорят на всеки литературен вкус и са за читатели от всички възрасти“, каза ръководителят на сектор „Национален център за книгата“ Светлозар Желев.


* Мястото на събитието е променено, първоначално бе обявено за Платформа А6 – бел. ред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg