Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов директор на новините в Нова телевизия

Илия Дафов заменя Миляна Велева на позицията Главен продуцент Новини и актуални предавания

Илия Дафов е новият отговорен фактор в новините на Нова  тв. - Нов директор на новините в Нова телевизия

Илия Дафов е новият отговорен фактор в новините на Нова тв.

Продуцентът на „Здравей, България“ и дългогодишен журналист в Нова Илия Дафов заема от днес поста главен продуцент на „Новини и актуални предавания” в Нова телевизия, съобщиха от медията. Досегашната директорка на новините Миляна Велева е освободена от поста с благодарности от ръководството.

Като част от мениджърския екип на медията, новият директор ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията. Илия Дафов започва кариерата си през 2008 г. като репортер в „Здравей, България“, а след това става редактор. В последните 5 години е продуцент на сутрешния блок. Неговото място в „Здравей, България” ще заеме Иван Христов, който е част от екипа на Нова телевизия от 2007 г.

„Назначението на Дафов е част от стратегията ни да развиваме утвърдени имена, получили своя професионален опит и доказали качествата си в нашата медийна група“, заявява Николай Андреев, главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“.

Преди няколко дни приключи сделката, съгласно която „Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, придоби „Нова Броудкастинг Груп“, най-голямата мултиплатформена медийна компания в България. Наблюдател и супервайзор на медийната компания за България стана бившият изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg