Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов филм на Педро Алмодовар открива фестивала във Венеция

Историята на две майки с еднакви истории и различни чувства

Милена Смит и Пенелопе Крус като двете майки в „Паралелни майки“ (Madres Paralelas) - Нов филм на Педро Алмодовар открива фестивала във Венеция

Милена Смит и Пенелопе Крус като двете майки в „Паралелни майки“ (Madres Paralelas)

„Паралелни майки“ (Madres Paralelas), най-новият филм на Педро Алмодовар, ще даде начало на Венецианския кинофестивал на 1 септември. Продукцията ще се състезава в основния конкурс, обявиха организаторите на кинофорума.

Главните роли са поверени на Пенелопе Крус и Милена Смит – двете влизат в ролята на бъдещи майки, на които терминът наближава. И двете са необвързани и са забременели инцидентно. Едната от тях е по-възрастна, не съжалява за бременността си и ликува за предстоящата част от майчинството. Другата е по-млада и се явява пълна противоположност –  тя е съвсем млада, изплашена, травматизирана и каеща се за изборите си.

Алмодовар споделя в изявление до медиите, че смята фестивала във Венеция за своето рождение в света на киното. През 1983 г. той представя там филма си „DarkHabits“, който затвърждава значението му в испанското кино.

Програмата на фестивала все още не е обявена, потвърдено е само още едно заглавие – дългоочаквания „Дюн“ на Дени Вилньов по книгата на Франк Хърбърт. Други заглавия, които се спрягат за конкурсната програма, са „The Power Of The Dog“ (Силата на кучето) на Джейн Кемпиън и „The Hand Of God“ (Ръката на Бог) на Паоло Сорентино.

През 2019 г. Алмодовар стана носител на почетен „Златен лъв“ за цялостни постижения.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС