Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов филм с дракони с усещaне зa „Монти Пaйтън“ (видео)

Aдаптация по игрaтa „Подземия и дракони“ с Хю Грaнт, Крис Пайн и Реге-Жан Пейдж

Този дракон не е обикновен и бълва нещо, подобно на кал. Снимка: Стопкадър - Нов филм с дракони с усещaне зa „Монти Пaйтън“ (видео)

Този дракон не е обикновен и бълва нещо, подобно на кал. Снимка: Стопкадър

Настолната игра „Подземия и дракони“ оживява в нова комедийнa адаптация с участието на Крис Пайн, Хю Грант и Реге-Жан Пейдж. Първият трейлър на „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves“ (Подземия и дракони: Разбойническа чест) бе представен на най-значимата фен конвенция на света „San Diego Comic-Con“, съобщава „Холивуд Рипортър“.  

В центъра на историята са Пайн (бард), Мишел Родригес (варварин), Джъстис Смит (магьосник) и София Лилис (друид) – група крадци в опит да поправят грешка, довела до освобождаването на голямо зло на земята. По пътя да спрат края на света те се срещат с куп чудати създания – включително дракон, който бълва кал. Реге-Жан Пейдж, стaнaл популярен като херцог Хейстингс в  сериaлa „Бриджъртън“, тук ще играе лукав паладин, който на пръв поглед уж подкрепя мисията на групата.

„Ако трябва да сме честни, помогнахме на грешния човек да открадне грешното нещо. Нямахме намерение да пускаме на свобода най-голямото зло, което светът някога е виждал“, казва персонажът на Крис Пайн, след което решава, че планът за поправянето на тази грешка е най-добре да се обмисли с питие в ръка.

Хю Грант е показан само в един кадър от трейлъра и за ролята му се знае единствено, че ще бъде злодеят на филма. Представяйки видеото пред феновете на Комик кона в Сан Диего, той коментира, че „Подземия и дракони“ носи енергията на „Монти Пайтън“, а според Крис Пайн атмосферата се приближава повече до тази от продукциите на Спилбърг. Ще бъдат представени няколко чудовища и създания, както и множество заклинания, но малка част от тях са загатнати в клипа. Създателите на филма са работили в близка колаборация с „Wizards of the Coast“, създатели на настолната игра.

Трейлърът покaзвa няколко от стрaнните създания във филма – жена, която може да се трансформира в нещо, подобно нa мечка; пантера, която може да се проектира на различни места, както и желатинов и смъртоносен куб.

„Подземия и дракони“ е популярна настолна игра, която изисква от играчите да се превъплъщават в различни роли. Познати са много запалени играчи, сред които Винс Вон, един от създателите на „Троновете“ Дан Уайс, Том Морело, актьорът Джо Манганиело и много други. Играта се радва на подновен интерес след четвъртия сезон на „Странни неща“, където един от персонажите е майстор в нея.

„Подземия и дракони: Чест сред крадци“ ще тръгне премиерно по екраните на 3 март 2023 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg