Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нов мисионерски подход: Протестантската църква ще благославя хомодвойки

Във Франция досега единствено Народната евангелската мисия, твърде по-малобройна от ОПЦФ, разрешава „литургичен жест и допускане до молитва“ за хомосексуалисти. - Нов мисионерски подход: Протестантската църква ще благославя хомодвойки

Във Франция досега единствено Народната евангелската мисия, твърде по-малобройна от ОПЦФ, разрешава „литургичен жест и допускане до молитва“ за хомосексуалисти.

Обединената протестантска църква на Франция (ОПЦФ) одобри възможността да благославя хомосексуални двойки, съобщава „Либерасион“. Това стана на Националния събор на делегатите на църквата, провел се на 17 май в гр. Сет, Южна Франция. Казусът бе подложен на гласуване и почти всички делегати бяха „за“ и само трима „против“.

Този вот дава възможност на 500-те пастори на ОПЦФ да дават благословение на хомосексуалните двойки, без обаче да задължават онези от тях, които са против. Бракът не е тайнство за протестантите, но хетеросексуалните двойки, сключили брак в кметството, могат да бъдат благословени в храма.

Във Франция единствено Народната евангелската мисия, твърде по-малобройна от ОПЦФ, разрешава „литургичен жест и допускане до молитва“ за хомосексуалисти.

Продължавайки да отричат, че се конкурират с евангелското движение, което понастоящем бележи силен възход, ОПЦФ ще заложи отсега нататък на нов мисионерски подход, за да премине „от Църква на членове към Църква на свидетели“.

ОПЦФ приема нов пастор всеки месец, така компенсира излизащите в пенсия и поддържа стабилен общият им брой. Една трета от пасторите и 45% от новоприетите са жени.

ОПЦФ, която въплъщава историческото развитие на френското протестанство, наброява 110 000 активни последователи измежду 400 000 лица, които се ползват от нейните услуги.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах