Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов, но познат директор на Музикалното училище

Столина Добрева заема поста след легендарната Милка Митева

Столина Добрева, един от най-уважаваните преподаватели по класическа китара у нас, е родена през 1970 г. в Бургас. - Нов, но познат директор на Музикалното училище

Столина Добрева, един от най-уважаваните преподаватели по класическа китара у нас, е родена през 1970 г. в Бургас.

След четвърт век Националното музикално училище „Любомир Пипков“ има нов директор. На поста на Милка Митева, ръководила училището в продължение на 25 години, утре за първи път ще посрещне бъдещите музиканти Столина Добрева, досега заместник в управата.

„Приемам училището в много добър вид – каза пред БНР Добрева. – Госпожа Митева както в музикантската си дейност, така и в дейността си като директор на училището винаги е била перфекционист. Чисто административно всичко в училище е организирано. Наистина 25 години са цяла епоха. Аз съзнавам, че ще ми бъде трудно да стъпя в дирите на човек, който 25 години е ръководил училището с огромен ентусиазъм, желание и любов към младите български музиканти. Промените от тук нататък ще се случват чрез надграждане.“

Столина Добрева, един от най-уважаваните преподаватели по класическа китара у нас, е родена през 1970 г. в Бургас. Завършила е „Любомир Пипков“ и Държавното висше училище за музика във Фрайбург. Лауреат е на награди от национални и международни конкурси, участва в майсторски класове на Алваро Пиери, Карло Доменикони, Робърт Брайтмор, Александър Фраучи и др.

Преподава китара и камерна музика в НМУ вече повече от две десетилетия, от 1994-а, напомня националното радио. Нейни ученици са лауреати на над 150 награди от конкурси в България, Полша, Румъния, Австрия, Германия, Белгия, Чехия, Италия и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90