Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов опит за „Възвишение“ по дърветата пред „Сфумато“

Зрителите могат да гледат ексцентричното "Възвишение" директно от масите на ресторанта пред под "Сфумато". - Нов опит за „Възвишение“ по дърветата пред „Сфумато“

Зрителите могат да гледат ексцентричното "Възвишение" директно от масите на ресторанта пред под "Сфумато".

Нов опит за интерпретация на „Възвишение“ по романа на Милен Русков на открито предстои на 20 септември и на 2 октомври от 21 ч. пред Театър „Сфумато“ в столицата. Планираното представление преди по-малко от месец се провали заради проливен дъжд. 

Ексцентричната постановка се нарича „Възстановки“ и е сглобена от четири откъса от „Възвишение“. Всяка от частите ще бъде пресъздадена от различен режисьор, с различна трупа. Ето кои са имената на режисьорите – Димитър Сарджев, Борис Кръстев, Боян Крачолов, Григор Антонов.

 

Сцена за „Възвишение“ е градината пред „Сфумато“. Актьорите ще си говорят на езика на възрожденските българи дори от дърветата. Един от участниците е звездата на Народния театър Леонид Йовчев.

Хайдутинът Леонид Йовчев похапва наденица по време на представлението.

Хайдутинът Леонид Йовчев похапва наденица по време на представлението.

 

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg