Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Нов публицистичен блок тръгва по БНТ през уикенда

Мая Костадинова от Нова дебютира като водеща в обществената телевизия

Мая Костадинова, водеща на съботно-неделния следобеден блок „Говори сега“. Снимка: БНТ - Нов публицистичен блок тръгва по БНТ през уикенда

Мая Костадинова, водеща на съботно-неделния следобеден блок „Говори сега“. Снимка: БНТ

Ново публицистично предаване, озаглавено „Говори сега“, ще представя по БНТ най-важното от седмицата, съобщиха от националната телевизия. Водещ на двучасовия блок ще бъде Мая Костадинова.

Предаването, включено в есенната програмна схема, ще включва анализи, коментари и интервюта, обобщаващи българските и световните новини от седмицата. Свои рубрики ще имат Димитър Стоянович и Симона Пейчева. В „Добре забравеното“ на Стоянович ще се търси паралел между събития, които вълнуват хората днес, и техни аналози от близкото и по-далечно минало. Симона Пейчева пък ще води „Шампионска среща“, в която ще разговаря с най-атрактивните лица от света на спорта. Водещата Мая Костадинова ще има рубрика за успели българи, които променят света, под заглавие „Отвъд границите“.

„Говори сега“ ще се излъчва всяка събота и неделя от 17 до 19 ч. Първият му брой ще бъде на 11 септември, събота.

Това ще бъде дебютът на Мая Костадинова в БНТ. Журналистката с 20-годишен опит е позната на зрителите като криминален репортер и водещ на „Неделята на Нова“ допреди няколко месеца.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg