Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов роман на Теодора Димова, продължение на „Поразените“

Режисьорът Стоян Радев ще я представи на „Аполония“

Теодора Димова на церемонията по връчване на наградите „Перото” през 2021 г. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Нов роман на Теодора Димова, продължение на „Поразените“

Теодора Димова на церемонията по връчване на наградите „Перото” през 2021 г. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

„Не ви познавам“ е заглавието на новата книга на Теодора Димова, която ще излезе до края на годината, съобщиха от издателство „Сиела“. Продължението на романа „Поразените“ ще бъде представено за пръв път на фестивала „Аполония 2022“ (28 август – 5 септември), преди да добие окончателен книжен вид.

В „Не ви познавам“ една от внучките на главните героини в „Поразените“ ще трябва да се изправи пред видоизменен кървав терор –  това не е злото, познато от миналото, но е същото в ядрото си. Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на тези, които обичат да я подменят.

Откъси от романа „Не ви познавам“ ще бъдат представени от актьора и режисьор Стоян Радев на 1 септември от 18 ч. в Художествена галерия – Созопол. Писателката ще разкаже за работата си по романа.

Романът „Поразените“ бе издаден през 2019 г. и стана носител на голямата награда Роман на годината на Фонд „13 века България“, както и на престижната френска литературна награда „Фрагонар“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90