Нов сериал: как Борис Джонсън стана жертва на собствената си политика за COVID-19

Разказ за „най-голямата национална и лична криза, пред която е бил изправян правителствен лидер след Втората световна война“

Премиерът Борис Джонсън с видеоизявление на 3 април от дома си, след като се оказа с коронавирус: „Трябва да продължа самоизолацията си, докато симптомът температура отмине“. Снимка: Стопкадър от видеото - Нов сериал: как Борис Джонсън стана жертва на собствената си политика за COVID-19

Премиерът Борис Джонсън с видеоизявление на 3 април от дома си, след като се оказа с коронавирус: „Трябва да продължа самоизолацията си, докато симптомът температура отмине“. Снимка: Стопкадър от видеото

Телевизионна поредица, която ще разкаже за заболяването и излекуването от коронавирус на британския премиер, ще бъде заснета във Великобритания от Майкъл Уинтърботъм, съобщава Ен Би Си.

Неозаглавеният все още сериал ще „разкаже истинската история за най-голямата национална и лична криза, пред която е бил изправян правителствен лидер след Втората световна война“, съобщиха в съвместно изявление продуцентските компании зад проекта – „Fremantle“ и „Revolution Films“.

59-годишният Майкъл Уинтърботъм е считан за един от най-необичайните режисьори в британското кино, снимал над 30 игрални филма през последните 25 години, носител на БАФТА и награди от филмовите фестивали в Берлин и Кан.

„Майкъл Уинтърботъм е идеалният режисьор, който да разкаже историята на необикновените събития около Борис Джонсън и пандемията COVID-19, която привлече вниманието на света“, твърди в изявление един от продуцентите Ричард Браун.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Джонсън, който беше хоспитализиран в интензивно отделение, след като даде положителен тест за COVID-19 през април, е подложен на критики заради реакциите и действията му спрямо кризата, засягаща общественото здраве.

Обединеното кралство е с най-висока смъртност от коронавирус в Европа – над 43 500 души. Някои експерти твърдят, че премиерът е чакал твърде дълго да наложи социални ограничения и не е успял да подготви Националната здравна служба.

„Има редки моменти в историята, когато личният живот на лидерите се свързва по изключителен начин с национални събития. Последните няколко месеца в живота на премиера на Великобритания ясно бележат един от тези моменти“, казва Андреа Скросати, главният оперативен директор на една от продуцентските компании, отговорни за телевизионния проект.

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3